21 Mart 2024 05:55

"Biz buradayız ve barış istiyoruz"

Newroz Bayramı, bir bölgesel savaş tehdidi de içeren sınır ötesi operasyon gündemi ve yerel seçime dönük sahte vaatlerin gölgesinde kutlanıyor.

Urfa'da Newroz kutlaması | Fotoğraf: MA

Paylaş

Newroz Bayramı, bir bölgesel savaş tehdidi de içeren sınır ötesi operasyon gündemi ve yerel seçime dönük sahte vaatlerin gölgesinde kutlanıyor. Şiddet ve belirsizlik koşullarında alanları dolduran kalabalıklar ise “Barış istiyoruz ve biz buradayız!” diye sesleniyor.

HEM OPERASYON HEM ‘SÜREÇ’ SÖYLEMİ

Binlerce yıldır baharın gelişinin ve halkların zalim egemenlere başkaldırısının simgesi olan Newroz Bayramı, bu yıl Irak sınırından Akdeniz’e uzanan bir ‘güvenli koridor operasyonu’ gündeminin basıncı altında kutlanıyor. Bir yandan da tam tersi yönde “Seçimden sonra Erdoğan’ın yeni bir çözüm süreci başlatacağı” iddiaları dolaşıma sokuluyor.

DEMOKRATİK, BARIŞÇIL ÇÖZÜM

Newroz’da buluşan kalabalıklar ise tek adam yönetiminin sorunu “operasyonlarla çözme” hazırlığına karşı “demokratik ve barışçıl çözüm” talep ediyor. “Sınır ötesine gitmenize gerek yok. Biz buradayız ve talebimiz de sorunun silahla değil barış içinde çözülmesidir” diyor. Kürt sorununun gerçek tarafının kendileri oluğunu gösteriyor.

KÜRT SORUNUNDA YENİ HESAPLAR VE NEWROZ

Newroz alanları Kürt sorunu konusunda uygulanan politikaların ve yapılan hesapların sağlamasının yapıldığı yerler olageldi. Bugüne kadar halkın sağlamasından geçmeyen bütün hesap ve planlar nasıl çöp kutusuna atıldıysa bundan sonrakilerin de aynı akıbete uğrayacağına şüphe yoktur.

BARIŞ KONFERANSI SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, 16-17 Mart’ta gerçekleştirdiği “Kürt meselesinin çözümü ve barış konferansı” sonuç bildirgesini şube binasında açıkladı. Bildirgede diyalog mekanizması kurulması, kalıcı barış ortamını sağlanması çağrısı yapıldı.

ÖNCEKİ HABER

Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları başladı

SONRAKİ HABER

Dominik Cumhuriyeti'nde hapishanede çıkan yangında 11 mahkum öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa