21 Mart 2024 11:35

İsrail ordusu, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde bir binayı havaya uçurdu

İsrail ordusu, Gazze kentinin batısında yer alan Şifa Hastanesindeki bir binayı havaya uçurdu.

Fotoğraf: Doaa Albaz/AA

Paylaş

İsrail ordusunun, Gazze kentindeki Şifa Hastanesinde bir binayı patlayıcılarla havaya uçurduğu bildirildi.

El-Aksa televizyon kanalının haberine göre, İsrail güçleri, Gazze kentinin batısında yer alan Şifa Hastanesindeki bir binayı havaya uçurdu. Filistin devlet televizyonu da birkaç saat önce Telegram hesabından yayımladığı paylaşımda, İsrail güçlerinin, Şifa Hastanesine sığınan yerinden edilmiş kişilere hastane yerleşkesini derhal tahliye etmeleri için anonslar yaptığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, dün iftar saatinde Şifa Hastanesi bölgesine düzenlediği yoğun top atışı sonucu onlarca kişi ölmüş ve yaralanmıştı.

İsrail ordusu, 18 Mart sabahı Gazze kentinin batısındaki Şifa Hastanesine insansız hava araçları ve yoğun silah sesleri eşliğinde baskın düzenlemişti.

İsrail ordusundan dün yapılan yazılı açıklamada, Şifa Hastanesi bölgesindeki baskını kapsamında şu ana kadar yaklaşık 90 Filistinlinin hayatını kaybettiği, ordu güçleri ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) hastane yerleşkesinde 300'den fazla kişiyi sorguladığı ifade edilmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da İsrail güçleri tarafından kuşatmaya alınan Şifa Hastanesinde hasta ve sağlık çalışanları ile yerinden edilmiş sivillerin mahsur kaldığı belirtilmişti. Şifa Hastanesinde mahsur kalanların yiyecek ve içecek bulamadıkları için 2 gündür oruçlarını açamadığı ifade edilmişti. (Gazze/AA)

ÖNCEKİ HABER

2024 Diyarbakır Newroz'unda yüz binler bir araya geldi: Özgürlüğün ve barışın zamanı

SONRAKİ HABER

Av hayvanları koleksiyonu basılan Ali Haydar Üstay, Doğal Hayatı Koruma Vakfı kurucularından çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa