22 Mart 2024 01:02

İstanbul’da ırkçılığa karşı açıklama: Binlerce göçmenin katili devletlerdir

İstanbul’da 21 Mart Uluslararası Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Günü için yapılan basın açıklamasında, “Binlerce göçmenin katili devletlerdir” denildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Kadıköy'de Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi ve Hepimiz Göçmeniz Platformu 21 Mart Uluslararası Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Günü dolayısıyla Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi adına basın metnini okuyan Gülyeter Aktepe, “Topraklarından zorla sürülerek kamplarda yaşamaya veya göç etmeye zorlanan, hiçbir koşulda mücadele etmekten vazgeçmeyen Filistin halkının yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Her yıl olduğu gibi bir kez daha Uluslararası Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Günü'nde sokaklardayız" dedi.

“GEÇEN YIL ÜÇ BİNDEN FAZLA GÖÇMEN AKDENİZ'DE ÖLDÜ”

Geçen hafta Çanakkale, Eceabat ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan bir lastik botun batması sonucu, yedisi çocuk yirmi kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Aktepe, “Tehlikeli göç yollarına mecbur bırakıldıkları için hayatlarını kaybeden binlerce göçmenin katili devletlerdir. Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü, Orta ve Doğu Akdeniz'de 2024’ün sadece ilk ayında, yani ocak ayında insanca bir yaşama kavuşabilmek için yollara düşenlerden 100 kişinin boğulduğunu ya da kaybolduğu açıkladı. Uluslararası Göç Örgütünün paylaştığı verilere göre ise 2023 maalesef en ölümcül yıl olarak tarihe geçti. Geçen yıl üç binden fazla göçmen Akdeniz'de öldü” dedi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Oyuncu Bahar Öztan vefat etti

SONRAKİ HABER

Hakkari'de eğitime bir günlük ara

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa