Erdoğan'dan yoksullaşma itirafı: Ne verirsek kaybolup gidiyor
Erdoğan, ücretleri baskılanan milyonlara bir vaatte bulunamazken, Aksaray'daki mitinginde yine enflasyona sığındı, "Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek kaybolup gidiyor" dedi.
İLGİLİ HABERLER
Faiz, Erdoğan'ın eleştirdiği oranı aştı
TÜİK 2023 işsizlik oranını açıkladı | İstihdam geçici işsizlik kalıcı
Geniş tanımlı işsizlik 1,5 puan artarak yüzde 22,8 oldu
Pahalılık Ramazan’da misafir kabul edemez hale getirdi: Bu zamlarla nereye kadar?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'da düzenlediği seçim mitinginde de açlık ve yoksulluk sınırı altındaki ücretli çalışanlara ve emeklilere bir vaatte bulunmadı.
Emeklilere banka promosyonu yapılacak ödemeleri tekrarlayan Erdoğan, "Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz bir kuyu misali kaybolup gidiyor. Önce enlasyonu kontrol altına almamız gerekiyor." dedi. Erdoğan 1 Nisan'ı işaret ederek "Pazar günü sadece merkezin ilçelerin ve belediyelerin belediye başkanlarını seçmekle kalmayacaksınız aynı zamanda sandıkta bize vereceğiniz güçlü destekle diğer mücadelelerimizde de işimizi kolaylaştıracaksınız." ifadelerini kullandı.
İktisatçılar, Merkez Bankasının 21 Mart’taki politika faizinin yüzde 50'ye çıkarma kararının ücretlerin baskılanması, üretim ve istihdamın daralması anlamına geldiğini vurguluyor. Karar, 1 Nisan itibarıyla emeğe saldırı programının işaret fişeği olarak değerlendiriliyor.
Birleşik Kamu İş Konfederasyonunun dün açıkladığı açlık ve yoksulluk araştırması mart ayı sonuçlarına göre, artan gıda fiyatları yüzünden hızla yükselen açlık sınırı mart ayında 20 bin lira sınırını aşarken, yoksulluk sınırı da 57 bin lirayı geçti.
DİSK Araştırma Merkezinin (DİSK-AR), "Avrupa’da ve Türkiye’de Emeklilerin Durumu” isimli araştırmasının sonuçları ise Türkiye’de ortalama emekli aylığının merkez Avrupa ülkelerinin altıda biri seviyesinde olduğunu ortaya koydu. Ortalama emekli aylığı İspanya’da 1.417, Fransa’da 1.485, Almanya’da 1.552, İtalya’da 1.582, Belçika’da 1.717, Hollanda’da 2.003 avro iken Türkiye’de 237 avro.
TÜİK'in verilerine göre Türkiye'de çalışabilir 65.4 milyon kişinin yalnızca 22.3 milyonu kayıtlı ve tam zamanlı çalışıyor. Avrupa'da en yüksek geniş tanımlı işsizliğe sahip ülke Türkiye. Her 5 kadından yalnızca 1'i tam zamanlı istihdamda. 4.7 milyon genç ise ne eğitimde ne istihdamda. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et