28 Mart 2024 11:15

İsrail askerleri, beyaz bayrak taşıyan Filistinlileri öldürdü

Katar merkezli El Cezire kanalı, silahsız Filistinlilerin İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü anların görüntülerini paylaştı. 

Fotoğraf: İsrail Ordusu (IDF)

Paylaş

Katar merkezli El Cezire kanalı, silahsız Filistinlilerin öldürüldüğü anları görüntüledi. El Cezire'nin paylaştığı görüntülerde, elinde beyaz bir kumaş olan Filistinlinin yürürken İsrail askerleri tarafından vurulduğu kaydedildi. Hayatını kaybeden Filistinlinin cansız bedeninin, buldozerle kaldırıldığı görüldü. Haberde, İsrail askerlerinin Filistinlileri buldozerlerle sürükleyerek kuma gömdüğü aktarıldı.

Hamas, görüntülere dair yaptığı açıklamada başta Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) olmak üzere tüm uluslararası yargı kurumlarını ve Birleşmiş Milletleri, Filistin halkının sistematik olarak öldürülmesini durdurmak için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Hamas'tan yapılan açıklamada "El Cezire tarafından yayınlanan ve siyonist işgal devleti askerlerinin beyaz bayrak taşıyan iki silahsız genç sivili soğukkanlılıkla öldürmesi ve ardından bu iğrenç suçu gizlemek için vücutlarını buldozerle sürüklemesi şeklindeki suçunu belgeleyen görüntüler, katil siyonist faşistlerin işlediği suçların boyutunun bir başka kanıtıdır." denildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

2022’de inşaat sektöründe iş gücü maliyeti asgari ücret kadar oldu

SONRAKİ HABER

Putin’den Batı’ya F-16 gözdağı: Tankları vurduğumuz gibi vururuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa