28 Mart 2024 13:05
/
Güncelleme: 15:03

"Para sayma" soruşturmasında Şişli Belediye Başkanı Keskin ifade verdi

CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği iddia edilerek sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında bugün Keskin, saat 09:50'de adliyeye geldi. Keskin, yaklaşık 1,5 saat süren ifadesinin ardından basın mensuplarının soruşturmaya ilişkin sorularına yanıt vermeyerek adliyeden ayrıldı.

Soruşturma kapsamında CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Turgay Özcan'ın da "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alındı. Özcan ifadesinin alınmasının ardından adliyeden ayrıldı.

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI DÜN İFADE VERDİ

​Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da dün "şüpheli" sıfatıyla ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesine gitti. Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre Kılıç, görüntülerin çekildiği 2019 tarihinden itibaren Maltepe Belediye Başkanı olduğunu söyledi. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın başlattığı, “Bir Tula da Sen Koy” bağış kampanyasında toplanan paralarla il binası alınmasının planlandığını anlatan Kılıç, “Bu kapsamda kendim de 50 bin lira bağış yaptım. Yine samimi olduğum arkadaşlarımdan da bu kampanyaya destek olmalarını rica ettim. Toplamda 200 bin lira bağış topladım” dedi. Bağış parasını CHP il teşkilatına Melih Morsünbül’ün teslim ettiğini anlatan Ali Kılıç, “Ben arkadaşlarımla yemekteydim. O yüzden çantayı Melih adrese götürdü. Melih’in kameralara yansıyan görüntülerde kendisinde bulunan para benim ve 3 arkadaşımın bağış kampanyası kapsamında topladığı paralardır” dedi.

Kılıç, “Sizden bağış yapmanızı ve bağış toplamanızı isteyen kişi kim?​” sorusuna da, “O tarihte bizzat bağış yapmamı isteyen kimse yoktur. Zaten kampanya devam ediyordu. Toplantılarda herkesin imkanları ölçüsünde bu kampanyaya gönüllü olmaları isteniliyordu. Ben de gönüllü olarak kampanyaya destekte bulundum. Kampanyanın başlatılmasında ve paraların toplanmasında sorumluluk CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aittir” diye belirtti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı sosyal medya hesaplarında ve iktidara yakın medyada "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı" denilerek paylaşılan görüntülere dair, maddi gerçeğin ortaya konulması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla resen soruşturma başlatmıştı. 

CHP İstanbul İl Başkanlığı, görüntülere ilişkin açıklamasında, partinin il başkanlığı binasının alımıyla ilgili olduğunu ve görüntülerin 2019 yılına ait olduğunu belirtmiş, görüntülerin mal sahibinin avukatlık bürosundan olduğunu açıklamıştı.

Soruşturma kapsamında İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve eski CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Can Poyraz'ın "şüpheli" olarak savcılıkça ifadesi alındı. Keleş'in, "Parayı avukatlık ofisinde CHP İstanbul İl Binası'nı satan Ali Rıza Braka teslim aldı" şeklinde beyanı üzerine Braka ve İmamoğlu İnşaat Şirketinin Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın da şüpheli olarak ifadesine başvuruldu. Braka'nın savcılıkta "CHP adına süreci o tarihte İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu yürütüyordu. Kendisiyle 6 Kasım 2019'da Beyoğlu 3. Noterliğinde satış sözleşmesi imzaladık." şeklindeki ifadesi üzerine eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da "şüpheli" olarak ifade vermişti.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel'in "şüpheli", hukuk bürosunun sahibi Gökhan Taşkapan'ın ise "bilgi sahibi" sıfatıyla ifadesinin alındığı soruşturmada, beyanları alınan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'nin oğlu Serkan Çebi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın Danışmanı Melih Morsümbül ile iş insanı Hüseyin Köksal'ın şoförü Servet Yıldırım'la birlikte sayı 10'a yükselmişti. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Adalet bakanı, "Kimileri ‘Bize soruşturma açın’ dercesine ortalıkta dolaşıyor" demişti. BİRTEK-SEN genel başkanının tutuklanmasından sonra siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılar şafak operasyonu ile gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et