CANLI BLOG | Dakika dakika 31 Mart yerel seçimleri

31 Mart 2024 yerel seçiminde açılan sandıklara göre AKP pek çok belediyeyi kaybetti. Dakika dakika yaşananlar, sandıklardan gelişmeler, açıklamalar...

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için bugün sandık başına gitti. 61 milyondan fazla seçmen yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullandı. Seçimde 34 siyasi parti yarışıyor. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılıyor. Seçimlere bölge illerinde on binlerce asker ve polisin "taşımalı seçmen" olarak oy kullandırılması damga vurdu.

31 Mart 2024 07:00
Son Güncellenme: 31 Mart 2024 19:26
02:47

DEM PARTİ BATIDA NE YAPTI?

Geçtiğimiz seçim batıda iktidarın kaybetmesi için CHP adaylarına oy veren DEM Parti, bu kez yerel seçimlerde Mersin ve İstanbul’un Esenyurt ilçesi dışındaki birçok yerde aday çıkardı. Batıda, özellikle Kürt nüfusun yoğun yaşadığı ilçelerde seçime giren DEM Parti, Mersin’in Akdeniz Belediyesinde açılan sandıkların yüzde 89’una göre 7 puanlık farkla önde. DEM Parti bu seçimde oyunu yüzde 4.2’den yüzde 5.7’ye çıkardı. (HABER MERKEZİ)

01:21

MURAT KURUM YENİLGİ SONRASI KONUŞTU

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum açıklama yaptı. Kurum "Biz bugünü bir milat olarak kabul edip eksiğimiz neyse onu gidermek için yarından itibaren sahada olacağız. Bu süreçte seçilen belediye başkanlarımız, meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı tebrik ediyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

00:52

EMEP GENEL BAŞKANI ASLAN: HİÇBİR ŞEY KENDİLİĞİNDE DEĞİŞMEZ

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan seçim sonuçlarını değerlendirdi:

Evrensel canlı yayınında 31 Mart seçim sonuçlarını değerlendiren Aslan şöyle konuştu:

"2015'te de böyle bir tabloyla karşılaşmıştık. 2023'teki seçimlerde bunun izleri vardı. Ciddi bir oy kaybı olduğunu o günlerden hatırlıyoruz. 2023 seçimlerinden bu yana geçen 10 ayda çok şey yaşandı. CHP'nin kazanmasından öte Türkiye'ye baktığımızda yoksulluğun derinleştiğini görüyoruz. İşçiler anlamında tam bir cehennemin yaşandığını, sermaye anlamında ise bolluğun olduğunu görüyoruz.

Hiçbir şey kendiliğinden değişmez. Tek adam iktidarı, yığınların örgütlü mücadelesiyle, kitle muhalefetiyle karşılaşmadan ekonomi politikalarını değiştirmeyecektir." (HABER MERKEZİ)

 

00:45

ERDOĞAN: İSTEDİĞİMİZ NETİCEYİ ALAMADIK

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan, "Millet sözünü sandık yoluyla söyler. Millet siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığı ile ifade eder. Milletin kararının baskı, dayatma, yönlendirme ile karşılaşmadan sandıkta tebarüz etmesi demokrasimiz için büyük kazançtır" dedi.

"Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz" diye konuşan Erdoğan "14-28 Mayıs seçimlerindeki zaferimizden sonra maalesef istediğimiz neticeyi alamadık" dedi. (HABER MEREKEZİ)

 

00:24

MHP BARAJ ALTINDA

MHP önceki yerel seçimde ülkenin tamamında 3 milyon 394 bin oyla, Manisa Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra 10 il ve 145 ilçe kazanmıştı. 2024 yerel seçimlerinde de Cumhur İttifakında yer almayı sürdüren MHP, 30 büyükşehir ve 29 ilde ortak aday çıkarma kararı aldı. Bu seçimde MHP yönettiği Manisa’yı kaybetti ve Mersin’de kazanamadı. MHP’nin 2019’da yüzde 7.3 olan oy oranının yüzde 4,7’ye düştü. MHP’nin 8 ilde önde görünüyor. (HABER MERKEZİ)

00:09

AKŞENER YARIN KONUŞACAK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarını parti genel merkezinde takip ettikten sonra açıklama yapmadan ayrıldı. Akşener, seçim sonuçlarına ilişkin yarın basın toplantısı düzenleyecek.

Akşener, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinin sonuçlarını parti genel merkezinde takip etti. Saat 23.30'da parti genel merkezinden ayrılan Akşener, açıklama yapmadı. Partiden yapılan yazılı açıklamada ise Akşener'in yarın seçim sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi. Akşener, "Bugün yapılan mahalli idareler seçimlerine ilişkin gayri resmi sonuçların belirmesiyle birlikte yarın Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, bir basın toplantısı gerçekleştirecektir. Bunun dışındaki bilgi ve haberlere itibar edilmemesi gerekir" denildi. (DHA)

 

00:05

DENİZLİ'DE CHP İLÇE BİNASININ BALKONU ÇÖKTÜ 1'İ AĞIR 4 YARALI

Denizli'nin Tavas ilçesinde CHP ilçe başkanlığı binasında seçim kutlaması sırasında balkon çöktü, 1'i ağır, 4 kişi yaralandı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde kesin olmayan sonuçlara göre Denizli'in Tavas ilçesinde, CHP Adayı Kadir Tatık'ın önde olması nedeniyle partinin ilçe başkanlığında kutlama yapıldı. Bu sırada iki katlı parti binasının birinci katındaki balkon çöktü. Balkonda bulunanlardan 1'i ağır, 4 kişi yaralandı. Yaralılar, çevre hastanelere kaldırılıp, tedaviye alındı. (DHA)

 

23:59

ÖZGÜR ÖZEL'DEN BALKON KONUŞMASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkez binası önünde konuşuyor.

Özel, "Tarihi bir sonuç elde ettik. Hiçbirimizi mahcup etmeyen, oy veren kimseyi pişman etmeyen beş kahraman belediye başkanımıza özel olarak teşekkür ediyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

23:40

İMAMOĞLU'DAN ZAFER KONUŞMASI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sonuçların belirginleşmesinin ardından tekrar konuşma yapıyor. İmamoğlu, "Elimizde yüzde oyların 96'sının sonuçları elimizde var 1 milyonun biraz üzerinde bir farkla birinci olmuş durumdayız" dedi. (HABER MERKEZİ)

23:11

ERDOĞAN GECE YARISI KONUŞMA YAPACAK

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, şeçimle ilgili saat 00.30'da AKP Genel Merkezi'nde konuşma yapacağını bildirdi. 

Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen mahalli idareler seçimi ile ilgili, saat 00.30’da AK Parti Genel Merkezi’nde vatandaşlarımıza hitap edecektir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

21:55

ÖZGÜR ÖZEL: SEÇMEN 22 YILLIK TÜRKİYE FOTOĞRAFINI DEĞİŞTİRMEYE KARAR VERMİŞTİR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel pek çok yerde sonuçların belirginleşmesinin ardından açıklamalarda bulunuyor. Özel, konuşmasına adaylara ve seçim çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Özel, "Bugün seçmen yeni bir siyasetin kurulmasına karar vermiştir, 22 yıllık Türkiye fotoğrafını değiştirmeye ve ülkemizde yeni bir siyasi iklime kapı aralamaya karar vermiştir" dedi.

Özel, "CHP tarihi bir sonuç elde etmiştir, ülkemizin ve belediyelerin nasıl yönetilmesi gerektiğine nasıl yönetilmemesi gerektiğine dair de karar vermiştir. Milletimiz ekmeğini küçültenlere, demokrasiyi ezenlere, hukuk devlerini çökertenlere açık bir mesaj vermiştir. Bu mesaj, benim okumamla şu şekildedir, biz ülkemizin bir hukuk devleti olarak kalmasını kaybedilen hukuk devleti vasfının geri gelmesini istiyoruz. Biz bütün renklerimizle Türkiye Cumhuriyetiyiz. 31 Mart öncesi yaşananlar ne kadar adaletsiz ne kadar ötekileştirici olursa olsun biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak birlik ve beraberlik istiyoruz" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

21:48

KILIÇDAROĞLU: HEP BERABER ÜLKEMİZİ AYDINLIĞA KAVUŞTURACAĞIZ

CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdiği bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, şu mesajı paylaştı: "Cumhuriyet'in ruhuna ve devrimlerine sahip çıkan bütün vatan evlatlarına selam olsun. Umudu ülkenin dört bir tarafına serpen Cumhuriyet Halk Partisi var olsun. Ülkemizi aydınlıklara götürme yolunda son bir adım kaldı. Ekilen tohumlar fide oldu, fideler çınar olacak… Ağaçlar dikip ormanlara kavuşacağız, rüzgarda dans eden yapraklar gibi, yağmura değecegiz, bir olup mücadelemizi sürdüreceğiz, hep beraber ülkemizi aydınlığa kavuşturacağız." (HABER MERKEZİ)

21:44

FATİH'TE ELEKTRİK KESİNTİSİ İDDİALARI

CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat, Fatih'te bazı okullardan elektrik kesintisi haberleri geldiğini duyurdu, "Vatandaşlarımızı ve YSK'yi duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

21:41

KARADENİZDE SON DURUM

2019 yerel seçimlerinde AKP'nin kazandığı Çorum, Zonguldak ve Giresun'da açılan sandıklara göre CHP önde.

2019 seçimlerinde MHP'nin kazandığı Amasya, Bartın ve Kastamonu'da da CHP önde.

2019 seçimlerinde CHP'nin kazandığı Artvin'de AKP önde.

Ordu, Samsun, Trabzon, Rize, Bayburt ve Düzce'de AKP 1'inci sırada. (HABER MERKEZİ)

 

21:33

DERSİM MERKEZDE İTTİFAK, İLÇELERDE CHP KAZANDI

Dersim' de DEM Parti, Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Meclisler Federasyonu ( SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Özgürlük Cephesi'nin (EÖC) yer aldığı ittifak güçleri seçimleri kazandı.

Seçim sonuçları sonrasında halk yürüyüşle gittiği Yeraltı Çarşısı üzerinde halaylarla kutlama yaptı. Yapılan konuşmalarda halka seslenen Dem Parti eş başkanları ile ittifak güçlerinin temsilcileri  kenti birlikte yönetme sözü verdi.

Dersim merkezde ittifakın oy verdiği DEM Parti adayı 6453 oy ile seçimleri kazandı. CHP ise 5262 oy alarak ikinci oldu.

İlçelerde ise ağırlıkla CHP önde bitirdi. Dersim'in ilçelerinde sonuçlar şöyle:

Hozat -  Aydın Kaya ( Sol Parti)
Ovacık - Mustafa Sarıgül (CHP)
Pertek- Recai Vural ( AKP)
Mazgirt - Ümit Tayhava( CHP)
Akpazar Beldesi- Zeynel Yıldırım (CHP)
Nazmiye - Ali Emrah Tekin ( CHP)
Çemişgezek -İbrahim Enes Somyürek (AKP)

(Dersim/EVRENSEL)

21:17

CEMİL TUGAY: TARİHİ BİR GALİBİYET YAŞIYORUZ

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz" diyerek önemli bir galibiyete imza attıklarını belirtti. Sandıkların yüzde 40'ından fazlasının açıldığını belirten Tugay, sonuçların aynı kaldığını, ikinci sıradaki AKP adayı karşısında yüzde 14 dolayında farkla önde olduklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

21:11

İYİ PARTİ EKONOMİ POLİTİKALARI BAŞKANI İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, görevinden istifa ettiğini duyurdu ve Meral Akşener'i istifaya davet etti. Bilge Yılmaz, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i istifaya davet ediyorum.

Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok.

Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum." (HABER MERKEZİ)

21:01

AYŞEGÜL DOĞAN: BİZDEN ZORLA ALINANI GERİ ALMAK ÜZEREYİZ

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan oy sayımları devam ederken basına açıklama yaptı. Doğan, “Son dakikalar çok önemli. Sandıkları bırakmayalım. Açık, aleni biçimde ortaya konan hileleri gördük, tüm bunlardan daha büyük olan halk iradesidir. Olanın adını koymak gerekir, çalınmış olan birçok yerde öndeyiz, bunu söylemek gerek. Bizden zorla alınanı geri aldık, alacağız” diye konuştu.

Beşinci kez basının karşısına çıkan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partinin eş genel başkalarının veriler netleştikçe değerlendirme yapacaklarını söyledi. DEM Parti’nin birçok yerde önde olduğunu söyleyen Doğan, “Iğdır ve Şırnak’ta yayılmaya çalışılan algının, bilgi kirliliğinin aksine önde gidiyoruz. En büyük görev artık; rehavete kapılmamak! Seçim aynı zamanda sandık görevliliğidir. Bu son dakikalar çok önemli. Sandıkları bırakmayalım. Açık aleni biçimde ortaya konan hileleri gördük, tüm bunlardan daha büyük olan halk iradesidir! Büyük bir titizlik ve hassasiyetle çalışıyoruz. Büyük bir dikkat ve özenle gelen verileri teyit edip işliyorlar. Yayılmak istenen algılara kulaklarımızı kapatalım” dedi.

“Olanın adını koymak gerekir” diyerek açıklamaya devam eden Doğan, “Çalınmış olan birçok yerde öndeyiz, bunu söylemek gerek. Bizi takip ederken özen, dikkat ve titizlikle zaferimizi garantilemeye önemle dikkat edelim. Önümüzdeki dakikalarda bilgiler geldikçe sizinle paylaşacağız. Bizden zorla alınanı geri aldık, alacağız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

20:37

CHP'NİN BURSA ADAYI BOZBEY: "ÇOK SEVİNDİRİCİ HABERLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

CHP'nin Bursa Adayı Mustafa Bozbey, "Çok sevindirici haberlerle karşı karşıyayız" açıklaması yaptı. Bozbey, seçmenlerine ve seçimde emeği geçen tüm görevlilere teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)

20:28

YRP, YOZGAT'TA ÖNDE, ELAZIĞ'DA İKİNCİ SIRADA, URFA'DA ÇEKİŞME SÜRÜYOR

Bazı kentlerdeki ilk sandık sonuçlarına göre Yeniden Refah Partisi (YRP) AKP ile çekişmeli gidiyor. YRP adayı Yozgat'ta yüzde 37.83 ile birinci sırada, AKP'nin adayı 29,76 ile ikinci sırada.

YRP'nin adayı Urfa'da yüzde 35,25 ile ikinci sırada, AKP yüzde 37,15 ile ilk sırada.

Elazığ'da ise YRP'nin adayı yüzde 22,73 ile ikinci sırada, AKP yüzde 42,44 ile ilk sırada. (HABER MERKEZİ)

20:19

DEM PARTİ 10 İLDE ÖNDE GİDİYOR

DEM Parti açılan sandıkların sonuçlarına göre; Dersim, Iğdır, Ağrı, Van, Diyarbakır, Batman, Siirt, Muş, Hakkari, Mardin'de önde.

2019 seçimlerinde HDP 3'ü büyükşehir 8 ilde (Batman, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Siirt, Van) belediyeyi kazanmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

20:18

MHP 8 İLDE ÖNDE GÖRÜNÜYOR

2019 yerel seçiminde 1'i büyükşehir 11 ilde kazanan MHP, 31 Mart yerel seçimlerinde 8 ilde önde görünüyor.

MHP açılan sandıklarda, Bayburt, Erzincan, Karaman, Osmaniye ile daha önce kendisinde olmayan Tokat, Kırklareli, Gümüşhane ve Kars'ta önde görünüyor. (HABER MERKEZİ)

20:14

MANSUR YAVAŞ: BÜYÜKŞEHİR TAMAM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Mansur Yavaş, ilk sonuçlara dair paylaşımında "Büyükşehir tamam" dedi. Yavaş, "Merhaba güzel Başkentin güzel yürekli insanları. Büyükşehir tamam, ilçe sonuçlarını bekliyoruz. Sandık görevlilerimiz hariç tüm hemşehrilerimi saat 22.00’de Ankara Büyükşehir Belediyesi merkez binası bahçesine davet ediyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

19:58

EKREM İMAMOĞLU: ŞU AN GÖRMÜŞ OLDUĞUMUZ FOTOĞRAF BİZİ ZİYADESİYLE MEMNUN ETMEKTE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar seçim sonuçlarına dair yüzde 40'a yaklaşan veriye ulaştıklarını belirten İmamoğlu "Vatandaşımız teveccühünü göstermiştir. Şu an görmüş olduğumuz fotoğraf bizi ziyadesiyle memnun etmekte. Ancak hiçbir seçim bitmeden sonuçlanmaz, oy tasnifi devam ediyor." dedi.

19:55

ZEYDAN KARALAR VE MUHİTTİN BÖCEK'TEN "TEKRAR KAZANDIK" AÇIKLAMALARI

Yeniden aday olan CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Halk Tv yayınına mesaj göndererek tekrar kazandıklarına yönelik açıklamalarda bulundu. Oy sayımlarında CHP'nin önde gözüktüğü Adana ve Antalya'nın CHP'li adayları, seçmenlerine teşekkürlerini iletti. (HABER MERKEZİ)

19:55

DERSİM İTTİFAKI KUTLAMALARA BAŞLADI

Emek Partisi (EMEP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Partizan’ın yer aldığı Dersim İttifakı, seçim sonuçlarını kutlamaya başladı. Sonuçları ulaşmayan çok az sayıda sandığın kaldığı ve kentteki seçim sonucu değiştirmeyeceği kazananın Dersim İttifakı olduğu belirtildi. (Dersim/EVRENSEL)

19:26

YAYIN YASAĞI KALKTI

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarına ilişkin yayın yasağını kaldırdıklarını açıkladı. Yener, yayın yasağı kaldırılmadan seçim sonuçları yayımlamaya başlayan kanalları tespit ettiklerini ve bunlar hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Başta Yeni Şafak olmak üzere bazı medya organları seçim sonuçlarını yayımlamaya başlamıştı. (HABER MERKEZİ)

19:13

ANADOLU AJANSI, ABONELERİNE VERİ GEÇMEYE BAŞLADI

Seçim sonuçlarını takip eden ve medyaya servi eden iki ajanstan biri olan Anadolu Ajansı (AA), "anlamlı bir veri oluşmasını bekliyoruz" diyerek henüz veri açıklamamıştı. AA, bir sürenin ardından abonelerine veri açıklamaya başladı. YSK henüz sonuçlara dair yayın yasağını kaldırmadığı için söz konusu veriler yayımlanamıyor. (HABER MERKEZİ)

19:10

CHP BURSA ADAYI BOZBEY: ÖNÜMÜZDE UZUN BİR GECE VAR, UYUMAK YOK

CHP'nin Bursa adayı Mustafa Bozbey, sandıkların kapanmasının ardından İl Başkanlığı binasında açıklama yaptı. Bozbey şunları söyledi: "Seçim sonuçları netleşene kadar uyumak yok. Bütün sandık görevlisi arkadaşlarımız, okul sorumluları, müşahitler ve gönüllü vatandaşlarımızdan ricam herkesin oylarının koruyucusu olmaları ve ıslak imzalı tutanakları alıp seçim çuvalları seçim kurullarına teslim edilene kadar işin takipçisi olmaları. Önümüzde uzun bir gece var, sabırla çalışarak başaracağız. Sahadan aldığımız izlenim Bursa’nın kararını verdiği yönünde. İnşallah ilerleyen saatlerde bunu göreceğiz." (HABER MERKEZİ)

18:43

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN'DEN SEÇİM VERİSİ UYARISI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, YSK'den aksi yönde bir karar gelmedikçe seçim sonuçlarının saat 21.00'den önce ekranlara verilemeyeceğini açıkladı. Şahin, "YSK kararlarına göre seçim sonuçlarının saat 21:00’den önce verilmesi yasaktır. YSK’nın bu saati daha erkene çekme yetkisi vardır. Aksi bir düzenleme duyurulmadığı müddetçe seçim sonuçlarının ekranlara getirilmemesi kanuni bir zarurettir. Önemle duyurulur." (HABER MERKEZİ)

18:40

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ'TAN SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNE ÇAĞRI

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan Adayı Meral Danış Beştaş, oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından sandık görevlilerine çağrı yaptı. X sanal medya hesabından paylaşım yapan Beştaş, “Sevgili sandık kurulu üyelerimiz ve müşahit arkadaşlar; Oy sayımını izleyerek; ıslak imzalı tutanakları teslim almadan sandıkları terk etmeyelim. Genel merkezimizin çağrıları dışında hiç bir bilgiye itibar etmeyelim. Oy sayımı ve sonuçlarla ilgili tespit ettiğiniz usulsüzlükler hakkında itiraz ederek, itirazımızı tutanak altına alalım” dedi. (HABER MERKEZİ)

18:36

TÜLAY HATİMOĞULLARI: SANDIKLARI, OYLARIMIZI KORUMAYA DEVAM EDELİM

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: "Sandıkları, oylarımızı korumaya devam edelim! Manipülasyonla sanki tüm sandıkların sayım dökümü bitmiş, seçim nihayete ermiş gibi yalan söylemlerle sandık görevlilerini sandıklardan uzaklaştırmaya, evlerine göndermeye dönük hileler yapabilirler. Bu tür hilelere karşı uyanık olacağız. Partimizin yetkilileri bitti demeden asla sandıkları terk etmeyin. Sandıkları ve oylarımızı koruyalım, ıslak imzalı tutanaklara ve oy torbalarına sahip çıkalım." (HABER MERKEZİ)

17:55

YSK’DEN GAZETECİLERE YASAK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), gazetecilerin oy sayımı sırasında görüntü almasını yasakladı. Bazı seçim bölgelerinde oy sayım sırasında görüntü çeken gazeteciler, polis tarafından sandıkların bulunduğu alanlardan çıkarılırken kamuoyunun bilgi alma hakkı gasbediliyor. Söz konusu gasp YSK'nın kararıyla sürdürülüyor. 298 sayılı Seçim Kanunu'na göre gazetecilerin haber amacıyla sandık başı işlemleri sırasında görüntü alması önüne bir engel bulunmuyor. (MA)

17:43

YSK BAŞKANI YENER: VERİLER SİSTEME GİRİLMEYE BAŞLANDI

YSK Başkanı Ahmet Yener, oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada sayım ve döküm işlemleri tamamlanan sandık sonuç bilgilerinin SEÇSİS'e girilmeye başlandığını söyledi

YSK Başkanı Ahmet Yener, saat 17.00 itibarıyla ülke genelinde oy verme işleminin tamamlandığını söyledi. Yener, "Ülke genelinde 34 siyasi partinin yarıştığı 207 bin 848 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 seçmenin oy kullanma süreci bazı münferit olaylar haricinde sorunsuz olarak tamamlanmıştır. Bu olaylar neticesinde yararlananlara acil şifalar diliyoruz, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyorum. Sayım ve döküm işlemleri tamamlanan sandık sonuç bilgileri SEÇSİS'e (Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi) girilmeye başlanmış olup, veri akışı devam etmektedir. Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partilerimizde tüm veri girişlerini paylaşmaktadır. Aynı zamanda kurum içerisinde hazırlanan ekranda siyasi partilerimizin temsilcileri anlık olarak seçim sonuçlarını izlemeye devam edeceklerdir." dedi. Yener, yayın yasağı ile ilgili kurulun toplanıp, değerlendirme yapacağını belirtti. (DHA)

17:42

MURAT KURUM: SON ANA KADAR SANDIKLARI TERK ETMEYECEĞİZ

Cumhur ittifakının İBB Başkanı Adayı Murat Kurum, oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Artık sandıklar kapandı, İstanbullular demokratik sorumluluklarını yerine getirdi. Sandık başına giderek, İstanbul’umuza sahip çıkan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi hep birlikte sandıklara sahip çıkma zamanı. Sandık namustur, her oy bir emanettir. Oy sayımı sürecinde ortaya çıkabilecek her türlü manipülasyona karşı dikkatli olalım. Oylar sayılıp tutanaklar imzalandıktan sonra da süreç bitmeyecek. Son ana kadar kadar ne olursa olsun sandıkları terk etmeyeceğiz." (HABER MERKEZİ)

17:36

EKREM İMAMOĞLU: TÜM OYLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

İBB Başkanı ve CHP’nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, oy verme işleminin tamamalanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

"Kıymetli İstanbullular; Sandıklar 17.00 itibariyle kapandı" diyen İmamoğlu, "İstanbul’da şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadı. Şimdi, sayım işleminin görevliler ve vatandaşlar tarafından titizlikle takip edilmesi süreci başladı" dedi. Rehavet uyarısı yapan İmamoğlu, "Tüm vatandaşlarımızı süreci dikkatle takibe davet ediyorum. Asla rehavete kapılmadan tüm oylarımıza sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

17:25

OY KULLANMA İŞLEMLERİ ÜLKE GENELİNDE SONA ERDİ

Oy kullanma işlemi, YSK kararıyla seçim saati 07.00'de başlayan 32 ilde 16.00'da diğer illerde ise 17.00'de sona erdi. Sandık başlarında seçim kurullarınca oylar sayılıyor. Gönüllü müşahitler de sayımları takip ediyor. Oylar, sayma işleminin ardından ıslak imzalı tutanaklarla birlikte seçim kurullarına teslim edilecek. (HABER MERKEZİ)

17:16

DEM PARTİ SÖZCÜSÜ AYŞEGÜL DOĞAN İLÇE İLÇE AÇIKLADI: 31 MERKEZDE 46 BİN 901 TAŞIMALI SEÇMEN OY KULLANDI

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde taşımalı seçmen uygulamasına tepki gösterdi ve muhalefeti eleştirdi. 31 merkezde 46 bin 901 taşımalı oy kaydının yapıldığını tespit ettiklerini belirten Doğan, “Bu antidemokratik uygulamaya, bu darbe girişimine, karşı bu irade gaspına karşı, bu yok saymaya karşı siz de ses çıkaramalısınız ve sizler de hayır demelisiniz. Buna karşı mücadelede ortaklaşmalısınız” diye konuştu.

Doğan tespit ettikleri taşımalı oy sayısını seçim bölgelerine göre şöyle açıkladı:

Ağrı Merkez: 4168
Taşlıçay: 204
Batman Hasankeyf: 280
Gercüş: 274
Adaklı: 99
Bitlis Merkez: 51
Bitlis Tatvan: 726
Dersim Mazgirt Akpazar: 127
Diyarbakır Eğil: 1129
Diyarbakır Hazro: 797
Diyarbakır Merkez: 1929
Elazığ Karakoçan: 519
Erzurum Karaçoban: 312
Çukurca: 3235
Derecik: 1979
Hakkari Yüksekova Esendere: 953
Şemdinli: 1886
Iğdır: 4382
Kars merkez: 3842
Mardin Dargeçit: 570
Savur: 978
Mersin Akdeniz: 460
Muş Malazgirt: 609
Siirt Eruh: 1071
Kurtalan: 688
Pervari: 33
Siirt merkez: 6328
Şırnak Beytüşşebab: 828
Güçlükonak: 494
Şırnak merkez: 6541
Uludere: 1409
Toplam 31 merkezde 46901 taşımalı seçmen. (HABER MERKEZİ)

17:05

EMEP'TEN 'TAŞIMALI SEÇMEN' AÇIKLAMASI: HALKIN İRADESİNİ GASBETME GİRİŞİMİNE İZİN VERMEYELİM

Mardin, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak'ın ilçelerinde asker ve polislere taşımalı oy kullandırıldığı görüntüleri kayıt altına alan DEM Partili vekiller seçim yasaklarının ihlal edildiğini vurguladı. Emek Partisi (EMEP) açıklama yaparak tepki gösterdi.

“Sermayenin saray iktidarının halk iradesine dönük saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Halk iradesinin sandıklara yansıması, sandıktan çıkması, halkın seçtiği adayların sadece ve sadece halk tarafından görevden alındığı bir demokratik seçim anlayışıyla bu irade gaspına karşı mücadele etmeyi sürdüreceğiz. İktidarın her türlü zorbalıkla, kayyum uygulamalarıyla gasbetmeye çalıştığı Kürt halkının iradesinin yanında olacağız” diyen Aslan tüm işçi ve emekçileri, demokrasi güçlerini tek adam iktidarının gerici-faşist emelleri ve uygulamaları karşısında birleşmeye son ana kadar oylara ve sandıklara sahip çıkmaya çağrısı yaptı.

16:53

SİİRT’TE MUHTARLIK KAVGASI: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

Siirt'te oy verme işlemi sırasında 2 grup arasında çıkan silahlı, taşlı ve sopalı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Kent merkezine bağlı Konacık köyünde iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma, büyüyerek silahlı, taşlı ve sopalı kavgaya dönüştü. DHA'nın haberine göre olayda yaralanan ve hastaneye kaldırılan 54 yaşındaki İhsan Altın kurtarılamadı. Siirt Valiliğinden yapılan açıklamaya göre,  olayın şüphelisi B.K. üzerindeki tabancayla yakalanarak gözaltına alındı. Açıklamada Konacık köyünde geniş çaplı güvenlik tedbiri alındığı ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

16:30

KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Oyumuzu kullandık, partimize gerekli desteği verdik. Böylesine güzel bir günde oy kullanmak da güzel bir şey. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanacağı Çukurambar Mahallesi'ndeki Arjantin İlkokulu'na eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile geldi.

Okul bahçesinde vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, "4246" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle selamlaştı.

Gerekli kontrollerin yapılması için kimliğini sandık görevlilerine verdikten sonra oy pusulası ile zarfını alan Kılıçdaroğlu, kabine geçerek oyunu kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, oy kullanmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Oyumuzu kullandık, partimize gerekli desteği verdik. Böylesine güzel bir günde oy kullanmak da güzel bir şey. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi. (AA)

 

16:21

YSK BAŞKANI YENER'DEN YAYIN YASAĞI AÇIKLAMASI

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener yaptığı açıklamada, saat 16.00 itibari ile 32 ilde oy verme işlemlerinin tamamlandığını ve sayıma geçildiğini kalan illerin ise 17.00'de tamamlanıp sayıma geçileceğini. Yayın yasaklarının kalkacağı saatin de görüşüldükten sonra duyurulacağını söyledi.

YSK binası önünde konuşan Yener, basın mensuplarına "Saat 21.00'da ilan edilen yayın yasağıyla ilgili yasağın kaldırıldığı saati ilan etmeden seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamada bulunmamanızı talep ediyoruz" uyarısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

 

16:11

32 İLDE OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

32 ilde oy verme işlemi sona erdi, diğer merkezlerde sandıklar 17.00'da kapanacak.  

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Antep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Maraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Dersim, Urfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi sona erdi. Sabah 07.00'de başlayan oy verme işlemi, saat 16.00'da tamamlandı. Diğer kentlerde oy verme işlemi 17.00'da kadar devam edecek. (HABER MERKEZİ)

 

16:03

MARDİN ÖMERLİ'DE DEM PARTİ EŞ BAŞKAN ADAYINA BİBER GAZI

Mardin'in Ömerli (Mehsert) ilçesinde Atatürk İlkokulu’nda DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Devrim Demir'in incelemelerde bulunduğu sırada gerginlik yaşandı. Çıkan gerginlik nedeniyle polisler, yurttaşlara biber gazı ile müdahale etti. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre polisler, yakın mesafeden biber gazını Demir’in yüzüne sıktı. Biber gazının etkisiyle yere yığılan Demir, Ömerli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Saldırı anını görüntülemek isteyen Özgür Aksoy ise gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

15:24

CİZRE'DE AKP'Lİ MECLİS ADAYI, İYİ PARTİLİ SANDIK GÖREVLİSİNE TOKAT ATTI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde AKP adayı Ömer Yıldız ve beraberindekiler, Sur Mahallesi'nde bulunan İsmail Ebuliz İlkokulunu ziyaret etti. Sandık görevlileri, Yıldız ve beraberindekilerin korumalarla okula girmemesini istedi. AKP'nin Belediye Meclis adayı Hakan Ekinler, kendisini uyaranları önce tehdit etti. Ekinler, ardından İYİ Parti sandık görevlisine tokat attı. Bunun üzerine okul ve bahçesinde bulunanlar, Yıldız ve beraberindekileri okuldan çıkardı. Okulda kısa bir süreliğine oy verme işlemi durdu. İlçe Seçim Kurulu, görgü tanıklarıyla görüştükten sonra saldırgan Ekinler hakkında tutanak tuttu. DEM Parti de konuyla ilgili şikayet dilekçesini İlçe Seçim Kuruluna teslim etti. (MA)

15:18

ADALET BAKANI TUNÇ, SEÇİM GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ HERHANGİ BİR ENDİŞE OLMADIĞINI SAVUNDU

Seçimlere dair çok sayıda usülsüzlüklerin yaşanmasına, bölge illerinde kent sakini olmayan binlerce asker ve polise oy kullandırılmasına rağmen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, seçim güvenliği ile ilgili bir sorunun olmadığını savundu. Oyunu Bartın Amasra'da kullanan Tunç, şunları söyledi: "Yargı ve denetimi altında siyasi partilerin katılımıyla gerçekleşir seçimler, her sandık kurulunda siyasi partilerin temsilcileri vardır. Bu müşahitleri vardır. Dolayısıyla şeffaf, yargı gözetim ve denetimi içerisinde gerçekleşen seçimlerimiz, Türkiye'nin seçimleri dünyaya örnek seçimlerdir. Gerek seçim öncesi alınan tedbirler, gerek seçim güvenliğine ilişkin alınan tedbirler her zaman olduğu gibi had safhada. Tüm herkes üzerine düşeni layıkıyla yapmanın gayreti içerisindedir." (HABER MERKEZİ)

15:07

EMEP KOCAELİ ADAYLARI OYLARINI KULLANDI

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan oyunu kullandı. İzmit Akçakoca İlkokulunda oyunu kullanan Erkan, "Kocaelili işçi ve emekçiler seçeneksiz değil. Emekten yana bir yerel yönetim anlayışı mümkün" dedi.

Emek Partisi Gebze Belediye Başkan Adayı Sinan Karataş ise, Gebze Belediye Meclis Üyesi Adayları Dilara Çoban ve Haydar Çataltepe ile Mevlana Mahallesinde okulları gezdi. (Kocaeli/EVRENSEL)

14:59

PROPAGANDA YASAĞI İHLALİ BİTMEK BİLMEDİ

İstanbul Şirinevler Meydanı'nda propaganda yasağına rağmen AKP'nin İBB Adayı Murat Kurum'un propagandasının yer aldığı seçim karavanı kaldırılmadı. (HABER MERKEZİ)

14:35

ERDOĞAN'DAN "SADAKAT" TEŞEKKÜRÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile oyunu kullandığı Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda basın mensuplarına açıklamada bulundu. Arka arkaya bu kadar kısa süreyle yapılan seçimlerin milleti de kendilerini de yorduğunu aktaran Erdoğan, şunları kaydetti: "Çünkü çok yoğun bir kampanya geçirdik. Bu kampanyadan sonra da bugün bu seçimleri icra etmek suretiyle yerel yönetimlerden inşallah ülkemiz, milletimiz için hayırlı bir netice çıkar diye düşünüyorum. Bu seçim ülkemizde birbirine yakın süreçte yeni bir dönemin başlangıcına vesile olacak. Bir taraftan milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi diğer taraftan yerel yönetim seçimleri, bunların ülkemizde inşallah yeni bir dönemin, yeni yüzyılın başlangıcına vesile olmasını diliyorum. Milletimize gösterdiği bu sadakat için de şahsım ve tüm partili arkadaşlarım olarak teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle bütün sandık kurulu mensubu arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum." (AA)

14:27

DEM PARTİLİ VEKİLLER ASKER VE POLİSLERİN 'TAŞIMALI' OY KULLANIMINI TESPİT ETTİ

Mardin, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak'ın ilçelerinde asker ve polislere taşımalı oy kullandırıldığı görüntüleri kayıt altına alan DEM Partili vekiller seçim yasaklarının ihlal edildiğini vurguladı.

MA'nın haberine göre, Mardin'in Dargeçit ve Savur ilçelerinde, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Hakkari Yüksekova'da, Dersim Nazımiye'de, Şırnak merkezde polisler ve askerler okullara minibüs, otobüs ve zırhlı araçlarla getirildi, üniformalarıyla oy kullandı. (MA)

14:25

TEHDİT EDİLEN DEM PARTİLİ SANDIK GÖREVLİSİ ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır Sur Ağaçlıdere mahallesinde oy vermeye giderken saldırıya uğrayan DEM Partili sandık görevlisi Emin Çelik öldürüldü. Çelik’in sandığa gitmemesi konusunda tehdit edildiği bildirildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Ağaçlıdere Mahallesi’nde AKP'li aile, oy kullanmaya giden DEM Partili sandık görevlisine saldırdı. Silahlı ve bıçaklı saldırıda, AKP'liler tarafından bir süredir sandığa gitmemesi konusunda tehdit edilen DEM Parti'nin sandık görevlisi Emin Çelik silahla vurulurken, çok sayıda kişi de yaralandı. Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Çelik yaşamını yitirdi. 5 çocuk babası Çelik’in cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na (ATK) kaldırıldı. (MA)

14:23

DEM PARTİ: HALKIMIZ, SAHTE SEÇMENLERİ SUÇÜSTÜ YAKALADI VE BELGELEDİ

DEM Parti, parti görevlilerinin iktidar partisinin lehine birden fazla sandıkta oy kullanmaya çalışan devlet görevlilerini tespit ettiğini ve suç duyurusunda bulunduğu bildirdi.

DEM Parti genel merkezinden yapılan açıklamada; “Müşahitlerimiz, okul ve sandık görevlilerimiz, milletvekillerimiz ve yöneticilerimizle beraber sandıkların başındayız. Daha önce iktidarın merkezi bir şekilde planladığı sahte seçmen oyununu tespit etmiş ve kamuoyu ile paylaşmıştık. Bugün de sandık başındaki arkadaşlarımız ve oy kullanmaya giden halkımız bu sahte seçmenleri suçüstü yakalamış ve belgelemiştir” denildi. (HABER MERKEZİ)

14:16

KOÇYİĞİT’İN ‘NEREDEN GELDİNİZ?’ DİYE SORDUĞU ASKER: İL DIŞINDAN GELDİK

DEM Partili vekil Gülistan Kılıç Koçyiğit’in Kars’ta toplu olarak oy kullanılırken “Nereden geldiniz?” diye sorduğu asker, “İl dışından geldik” cevabını verdi.

Binlerce sayıda taşıma seçmenin getirildiği kentlerden biri olan Kars’ta, otobüslerle Cumhuriyet Ortaokulu ile Atatürk İlkokulu’na getirilen askerler toplu olarak oy kullandı.

Atatürk İlkokulu’na giden DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, oy kullanmak için sırada bekleyen askerlerden birine “Nereden geldiniz?” diye sordu.

Koçyiğit’in soru yönelttiği asker “İl dışından geldik” cevabını verdi. (MA)

 

13:56

AKP'Lİ ADAYIN SEÇİM BROŞÜRLERİ OKULUN MERDİVENLERİNDE

Mersin'in Mezitli ilçesi Menderes Mahallesinde bulunan Faris Kokulu İlkokulunda AKP'nin belediye başkan adayına ait seçim broşürleri okulun koridor ve merdivenlerine atıldı. Seçim broşürleri, Emek Partisi İl Yöneticisi  Kemal Gültekin'in itirazı sonucu AKP'li görevliler tarafından toplandı. (Mersin/EVRENSEL)

13:51

"OY KARŞILIĞI PARA" İDDİASI

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde AKP Adayı Davut Arzu’nun muhtar ve imamlarla bin 200 oy karşılığında 2 milyon liralık sözleşme yaptığı iddia edildi.

13:50

URFA'DA MUHTARLIK KAVGALARI

Şanlıurfa kent merkezi ile ilçelerinde 'muhtarlık' seçimleri nedeniyle çıkan kavgalarda 15 kişi, yaralandı.

 

13:49

BUĞRA KAVUNCU AÇIKLAMA YAPTIĞI SIRADA BİR SEÇMENİN TEPKİSİYLE KARŞILAŞTI

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Eyüpsultan Göktürk Mahallesi’ndeki Turgut Özal Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Oy verme işlemi sonrası açıklamalarda bulunduğu sıralarda bir kadın Kavuncu’ya okul bahçesinde açıklama yaptığı için tepki gösterdi. Kavuncu bunun üzerine “Hanımefendi, çok özür dilerim. Siz oyunuzu kullanın. Bakın güvenlik var. Biz hukuk, nizam, kanun neyse ona uyuyoruz. Demokrasiye tahammül edeceksiniz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

13:38

İMAMOĞLU: BENİM İÇİN DUYGUSAL BİR GÜN ÇÜNKÜ 5 YILLIK EMEĞİMİN HELALLEŞME ANI

İBB Başkanı ve CHP'nin İBB Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, oyunu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Beylikdüzü Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde kullandı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan İmamoğlu şunları söyledi: "Bugün benim için duygusal bir gün çünkü 5 yıllık emeğin helalleşme anı. Umarım halkımız bu helalleşme duygusunu bana yaşatır. Hiçbir ilçesi birbirinden ayırmadan, partizanlığı öne koymadan hareket ettiğimi ifade etmek isterim. Birinin kalbini kırdıysam af dilerim, hakkını helal etsin. Elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza inanıyoruz. Dilerim 16 milyon insanımızda helalleşiriz. Son olarak; bu akşam koordinasyon olarak İl Başkanlığımızda sonucu takip edeceğim. Sandık başkanı olan yetkililerinin en doğru şekilde yönetmesini diliyorum."

(HABER MERKEZİ)

13:34

DEVLET BAHÇELİ'NİN YÜZÜNDEKİ MORLUKLAR DİKKAT ÇEKTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oyunu Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Anıttepe Ortaokulunda kullandı. Bahçeli'nin yüzündeki belirgin morluklar dikkat çekerken konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Bahçeli oy kullanma işleminin ardından şu açıklamayı yaptı: "Seçimlerin bütün siyasi partilerimize, onların değerli adaylarına başarılar diliyorum. Milletimiz için devletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah çok daha güzel günler, çok daha güzel seçimler gerçekleştirilecektir. Şimdiden bütün milletimize teşekkür ediyorum." (HABER MERKEZİ)

13:25

DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI BAKIRHAN: HALKIMIZI SANDIKLARA, OY KULLANMAYA ÇAĞIRIYORUZ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 31 Mart yerel seçimleri için oyunu Ankara’da  Güvenevler Mahallesi, Esenlik Sokak, Ahmet Vefik Paşa İlkokulunda kullandı. Taşımalı oylara ve usülsüzlüklere değinen Bakırhan: "Umarım demokratik bir seçim olur diyeceğim ama buraya gelmeden önce bütün Kürt illerine kaçak seçmenler kaydırdıklarını hep beraber gördük. O kentlerde yaşamayan asker, polis ve dışarıdan gelen seçmenler oy kullanıyor. En başından seçime bence şaibe karıştırıldı. Ona rağmen bütün gücümüzle halkımızı sandıklara, oy kullanmaya çağırıyoruz. Bugün de dünyanın en güzel kadınına, en nitelikli, en entelektüel, en direngen kadınına oy kullanmaktan dolayı çok mutlu oldum, gurur duydum. Hayırlı olsun.” (MA)

13:13

YÜKSEKOVA KAYMAKAMI AKP ADAYIYLA SANDIKLARI GEZDİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik ve Esendere beldesinde yüzlerce taşımalı askerin oy kullanması görüntülere yansıdı. Yüzlerce askerin seçime etki etmesi için oy kullanmak üzere seferber edildiği Esendere beldesinde, Yüksekova'ya kayyum olarak atanan kaymakam Ömer Cimşit, AKP’li belde belediye başkanı ve aday olan Dırbaz Büyüksu ile sandıkları gezdi.

13:06

EMEP GENEL BAŞKANI SEYİT ASLAN: İŞÇİ SINIFI SEÇENEKSİZ DEĞİL!

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan İstanbul Esenyurt'ta Abdulkadir Aksu Anadolu Lisesinde oy kullandı. EMEP'in Türkiye işçi sınıfının seçeneksiz olmadığını göstermek üzere ülkenin dört bir yanında belediye başkan adayları veya meclis üyesi adaylarıyla seçime girdiğini ifade eden Aslan, "Türkiye'deki saray rejimi ve onun etrafındaki gerici güçler halkımıza '40 satır mı 40 katır mı?' politikalarına dayatıyorlar. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. Bugün seçim sonucu ne olursa olsun Türkiye işçi sınıfı seçeneksiz değildir" dedi.

Yarından itibaren ülkenin dört bir yanında 1 Mayıs çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Aslan, "Biliyoruz ki bugün en temel demokratik hakkımızı kullanmak önemli nokta ancak bundan ötesi işçi sınıfımızın karşı karşıya kaldığı sorunları çözmek için, yeni mevziler kazanmak için, sendikalaşmayı artırmak için, insanca bir yaşam ve çalışma koşulları için, çocuklarımızın MESEM projesinde canını kaybetmemesi, kadınların katledilmemesi için kitlesel bir örgütüle ihtiyacımız var" diye konuştu.

(İstanbul/EVRENSEL)

 

13:04

BAYBURT'TA MUHTARLIK SEÇİMİ NEDENİYLE ÇIKAN KAVGADA 1 KİŞİ YARALANDI

Bayburt'ta muhtarlık seçimi sebebiyle çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. Merkeze bağlı Balca köyünde iki grup arasında muhtarlık seçimiyle ilgili başlayan tartışma kavgaya dönüştü. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kavga sırasında darp sonucu yaralanan Talip Yıldırım, Bayburt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

13:03

CHP MECLİS ÜYESİ SANDIK BAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Meclis Üyesi Adayı Hüseyin Çakır, görevi başında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Bugün yapılan yerel seçimlerde Ereğli Turgut Reis Ortaokulu’nda bina sorumlusu olarak görev yapan Hüseyin Çakır, kalp krizi geçirerek yere yığıldı. Çevredekilerin ve sandık görevlilerinin yardımıyla hastaneye kaldırılan Hüseyin Çakır, burada CHP Zonguldak Milletvekili Doktor Eylem Ertuğrul’un tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti.

13:01

MURAT KURUM, OYUNU KULLANDI

Cumhur ittifakının İBB Başkan adayı Murat Kurum, Kağıthane İmece İlkokulunda oyunu kullandı. "Oyumuzun İstanbul'umuza, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diyen Kurum, "Ben buradan tüm vatandaşlarımızın oylarını kullanmalarını, sandıklarına sahip çıkmalarını istiyorum. Gitsinler oylarını kullanıp kullandıkları oylara, sandıklara sahip çıksınlar" çağrısı yaptı. (AA)

12:50

DİYARBAKIR'DA SİLAHLI KAVGADA GAZETECİLERE SALDIRI

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde meydana gelen silahlı kavgada öldürülen kişinin DEM Parti'nin sandık görevlisi Emin Çelik olduğu belirtildi. Yaralananların da olduğu kavganın ardından bölgedeki gazetecilere de saldırıldığı belirtildi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinden yapılan açıklamada, “Anadolu Ajansı, Demirören Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı ekipleri, saldırı sonrası bölgeden uzaklaşmaya çalıştıkları sırada Anadolu Ajansı’nın aracına kurşun isabet etmiştir. Arkadaşlarımızın kimi ambulansla, kimi kendi aracıyla, kimi de koşarak olay yerinden uzaklaşmış ve güvenli bir bölgeye geçmiştir. Meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmede şu anda can güvenlikleriyle ilgili bir sorun olmadığını bildirmişlerdir" denildi. (HABER MERKEZİ)

12:41

MANSUR YAVAŞ: SONUCA DAİR EN UFAK BİR TEREDDÜDÜMÜZ YOK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Çankaya Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oyunu kullandı. Mansur Yavaş oyunu kullanmaya eşiyle birlikte geldi. Yavaş "Seçimlerin sonucu hakkında en ufak bir tereddüdümüz yoktur. Akşam 21.00'den sonra belediyenin önünde buluşmak üzere" dedi. (HABER MERKEZİ)

12:36

EMEP’İN DENİZLİ ADAYI GÖÇER: "OYUMUZA DA EMEĞİMİZE DE SAHİP ÇIKALIM"

Emek Partisi (EMEP) Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Özcan Göçer, oyunu kullandı. Merkezefendi ilçesi Şemikler mahallesindeki Aydem Fen Lisesi'nde oyunu kullanan Göçer, seçim sonrasında da mücadeleyi sürdürme çağrısı yaptı. "Oyumuzu emekten ve demokrasiden yana kullandık" diyen Göçer, "Seçim sonucu ne olursa olsun emek ve demokrasi mücadelemiz sürecek. Oyumuza da emeğimize de sahip çıkalım" ifadelerini kullandı. (Denizli/EVRENSEL)

12:28

CANDAN ERÇETİN SANDIK GÖREVLİSİ OLDU

Sanatçı Candan Erçetin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Beşiktaş'taki bir okulda sandık kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Beş yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri belirlemek için oy kullanacak seçmenler Beşiktaş Lütfi Banat İlkokulunda "1245" nolu sandığa geldi. Oy pusulalarını burada görevli sandık kurulu üyesi Erçetin'den alan vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi. (AA)

12:23

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA, OYUNU KULLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, oyunu eşi ile beraber Çankaya İlkokulu'nda kullandı. Yerlikaya şu açıklamayı yaptı: "Hep beraber aziz milletimizin kararının sandığa güzellikle tecelli etmesi için gayret gösteriyoruz. Tüm seçimin yönetimi, nihai kararlar Yüksek Seçim Kurulunun, il ve ilçe seçim kurullarının. Biz de İçişleri Bakanlığı olarak seçim sonrasında oy sayımlarının huzur ve güvenli ortamda tecelli etmesi için çalışıyoruz. Temennimiz, duamız her zaman olduğu gibi demokrasi bayramının en güzel şekilde neticelenmesi ve bu işin tamama ermesi." (HABER MERKEZİ)

 

12:09

ŞIRNAK'TA ARBEDE | 6 BİNE YAKIN SEÇMENİN OLDUĞU OKULDA TEK BİR SİVİL SEÇMEN YOK

Polis ve askerin taşımalı şekilde seçmen olarak yığıldığı kentlerden Şırnak'ta bir okulda arbede yaşandı. Merkezdeki Tümgeneral Ömer Keçecigil İlkokulunda 5950 seçmen kayıtlı olduğunu ve aralarında tek bir sivil olmadığını belirten DEM Parti Milletvekilleri ve müşahitleri duruma tepki gösterdi. Asker ve polisler akın akın okula geldiği sırada okul girişinde duruma tepki gösteren yurttaşlar ve Dem Partililer ile oy kullanmaya getirilenler arasında arbede yaşandı. (HABER MERKEZİ)

11:52

DİYARBAKIR'DA MUHTARLIK SEÇİMİ KAVGASI: 1 ÖLÜ, 11 YARALI

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Mahallede oy kullanma işlemi sürerken iki grup arasında muhtarlık seçimi ile ilgili başlayan tartışma, taş, sopa ve silah kullanılan kavgaya dönüştü. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kavgada, ilk bilgilere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Yaralılar kentteki hastanelere kaldırıldı. Kavga sırasında bölgeye sevk edilen ambulanslardan 2'si atılan taşlar nedeniyle hasar gördü. Jandarma ekiplerinin mahalledeki güvenlik önlemi sürüyor. (AA)

11:32

SIRRI SAKIK’TAN "TAŞIMALI SEÇMEN" TEPKİSİ: HIRSIZ VAR'

Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık günlerdir gündemden düşmeyen “taşımalı asker ve polis oylarına”, “hırsız var” diyerek tepki gösterdi. Okula getirilen yüzlerce asker ve polise seslenen Sakık "Partiniz ne olursa olsun inancınız ne olursa olsun bu irade gaspına karşı durun. Eğer güvenlik güçleri, buraya gelenler size sesleniyorum bir toplu iğne ucu kadar Allah'a inancınız varsa, bu halkın iradesine inancınız varsa bu kutsal günde Ağrı halkının iradesini gasp etmeyin" dedi. (HABER MERKEZİ)

11:29

AKŞENER OYUNU KULLANDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu'nda oy verdi. (HABER MERKEZİ)

 

11:17

TÜLAY HATİMOĞULLARI ADANA’DA OY KULLANDI: HALKLAR KAZANIR

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, oyunu Adana'da kullandı. Hatimoğulları, “Ümit ediyoruz Türkiye'de halklar kazanır. Ezilen ve sömürülenler kazanır. Kadınlar kazanır, gençler kazanır. Doğa ve insan hakları savunucularının davası kazanır" dedi. Oy kullanma çağrısında bulunan Hatimoğulları, "Oylarımızı kullanmakla yetinmeyelim. Sandıklarımıza hep birlikte sahip çıkalım" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

11:07

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL OYUNU KULLANDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eşi ve kızıyla birlikte Manisa 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu’nda oyunu kullandı. Özel oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada "İyi bir pazar diliyorum. Öncelikle bu demokrasi şölenine katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Yönetim noktasında aday olan herkese başarılar diliyoruz. Seçim geçmiş süreçlerde elbette siyasi tartışmalar oldu ancak çok büyük aksilikler olmadan çok üzücü olaylar olmadan bugüne kadar geldik. Seçimin huzur ve güvenle geçmesini temenni ediyorum. Bundan sonra karar milletin, hepimiz saygılı olacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)

10:57

YSK BAŞKANI YENER: YAYIN YASAĞININ NE ZAMAN KALKACAĞINA KARAR VERİP PAYLAŞACAĞIZ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, oyunu kullanmak için YSK binasından çıkışında, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Yener, seçimin sorunsuz şekilde ilerlediğini açıkladı ve "İnşallah gün sonunda da sorunsuz bir şekilde oy verme işlemleri tamamlanıp sayım işlemlerine geçeriz" açıklaması yaptı. Oy kullandıktan sonra da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yener, "Yurt genelinde oy verme işlemleri devam ediyor. Saat 16.00’da 32 ilimizde, saat 17.00’de ise kalan ilerimizde oy verme işlemleri sonuçlanacak. 17’den sonra kurul toplanarak yayın yasakların hangi saatte kalkacağına dair bir karar verip paylaşacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)

10:35

BÖLGE İLLERİNDE ASKER VE POLİS ÜNİFORMA İLE OY KULLANMAYA GETİRİLİYOR

Bölgedeki pek çok kentte, asker ve polisler okullara üniformaları ile getirilerek seçim yasaları iptal edildi. YSK'nin söz konusu durumla ilgili mevzuatı, "Seçimin güvenliğini sağlamakla görevli kolluk güçleri hariç, özel güvenlik görevlileri ve belediye zabıtaları gibi görevliler de dâhil olmak üzere resmî üniforma ve silah taşıyan kişiler, sandığın konulduğu bina, yapı ve bunların müştemilatına giremezler" derken bu yasak pek çok kentte ihlal ediliyor.

Mardin'in Dargeçit ve Savur ilçelerinde, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Hakkari Yüksekova'da, Dersim Nazımiye'de, Şırnak merkezde polisler ve askerler okullara minibüs, otobüs ve zırhlı araçlarla getirildi, üniformalarıyla oy kullandı.

DEM Parti Milletvekili Kamuran Tanhan, otobüslerle Dargeçit Anadolu Lisesi ve Dargeçit Ortaokuluna taşınan asker ve polisleri kayıt altına aldı, duruma tepki gösterdi. Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez de Şırnak'taki ihlale tepki gösterdi. DEM Parti, bu ihlallere ilişkin tutanak tutup itirazlarda bulundu.

DEM Parti, 32 yerde 54 bin 60 usulsüz seçmene itiraz etmişti. Asker ve polislerin taşındığı merkezlerin Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Batman, Ağrı, Muş, Iğdır, Kars, Urfa, Siirt, Mardince Dersim olduğu belirtilmişti.

Şırnak merkezdeki Tümgeneral Ömer Keçecigil İlkokulunda nüfusu Şırnak'a kayıtlı tek bir kişi olmadığı, tüm askerlerin bu okula alınmış olduğu iddia edildi. (HABER MERKEZİ)

10:07

'NORMALE DÖNEMEYEN' HATAY'DA BU SEÇİMDE DE BAZI YURTTAŞLAR KONTEYNERDA OY KULLANDI

6 Şubat depremlerinin üstünden geçen süreye rağmen çok sayıda yurttaş konteynerda yaşıyor, pek çok okul da yenilenmemiş duırumda. Yerel seçim için Hatay'da 3 bin 424 sandık kurulurken, depremde hasar gören okulların bahçelerine konteyner yerleştirildi. Bazı seçmenler, konteynerlere yerleştirilen sandıklarda oy kullanmaya başladı. (DHA)

09:54

HALFETİ'DE TOPLU OY İDDİASI, DEM PARTİLİ VEKİLE LİNÇ GİRİŞİMİ

Seçmenlerin sandık başına gittiği yerel seçimlere dair usulsüzlük haberleri gelmeye başladı. Urfa'nın Halfeti ilçesindeki Hilalli İlköğretim Okulu ve Özmüş Ortaokulunda toplu oy kullanıldığı iddia edildi. Mezopotamya Ajansı'nın edindiği bilgiye göre, sabah saat 05.00’te Hilalli İlköğretim Okulu’nun etrafını saran ve silahlı oldukları öğrenilen bir grup, okulda bulunan müşahitleri okuldan çıkararak toplu oy kullandı. Müşahitlerin tehdit edilerek çıkarıldığı okulda, itiraz eden 2 YRP müşahidi darbedildi. 600 seçmenin bulunduğu mahallede yapılan usulsüzlüğe ilişkin tutanak tutulurken, itirazlar üzerine sandıkta oy kullanma işlemi durduruldu.

Durumdan haberdar olup okula gelen DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, mevcut belediye başkanı ve adayı Şeref Albayrak, korumaları ve taraftarlarının saldırısına uğradı. Linç edilmekten son anda kurtulan Öcalan ve DEM Partililerin okuldaki bekleyişi sürerken, İl Seçim Kurulundan bir hakimin konu hakkında görevlendirildiği öğrenildi.

Öte yandan Halfeti Belediye Başkanı ve AKP adayı Şeref Albayrak ve beraberindeki 100 kişi kırsal Talikan (Özmüş) mahallesindeki ortaokulda birlikte oy kullanmaya çalıştı. DEM Parti'nin yaptığı itiraza göre, 07.50 sıralarında okula gelen ve birçoğu mahalle kütüğüne kayıtlı olmayan 100 kişinin beraberlerinde getirdikleri zarf ve pusulalarla oy kullandıkları belirtildi. Durumu kayıt altına almak isteyen DEM Parti müşahidi darbedilerek telefonundaki görüntülerin silindiği belirtildi. Okulun etrafı jandarma ile sarılırken, içeride bulunan tüm görevlilerin dışarı çıkarıldığı öğrenildi. Burada da oy kullanma işleminin durdurulduğu öğrenildi. İlçenin Savaşan kırsal mahallesinde de toplu oy kullanıldığı yönünde bilgiler söz konusu. (HABER MERKEZİ)

09:10

UÇAR VE BAYINDIR OY KULLANDI: SANDIKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır Diyarbakır Bağlar'da oyunu kullandı. Uçar ve Bayındır, oy kullandıktan sonra kısa açıklamalar yaparak “Sandıklarımıza sahip çıkalım” çağrısında bulundu. (MA)

08:43

EMEP'İN ÖZAK İŞÇİSİ HALİLİYE ADAYI FUNDA BAKIŞ OYUNU KULLANDI

Emek Partisinden Urfa Haliliye'de belediye başkan adayı olan direnişçi Özak Tekstil işçilerinden Funda Bakış, Haliliye Borsa İstanbul Çok Programlı Anadolu Lisesinde oyunu kullandı. Funda Bakış sandık başında "İşimiz için, özgürlüğümüz için, halkımızın yöneteceği bir Haliliye için oylarımızı kullanıyoruz. Hayırlara vesile olsun inşallah" dedi.

(Urfa/EVRENSEL)

08:35

MUHTARLIK SEÇİMİNDE AKRABALARINI DESTEKLEMEDİĞİ İDDİASIYLA ÖLDÜRÜLDÜ

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen bir eğlencede, yerel seçimlerde akrabalarından olmayan muhtar adayını desteklediği iddiasıyla amcasının oğulları E.Y. (36) ve M.Y. tarafından pompalı tüfekle vurulan Yusuf Yiğit hayatını kaybetti, saçmaların isabet ettiği biri 3 yaşındaki çocuk 2 kişi de yaralandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin açıklama yaparken, E.Y. ve M.Y.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. (DHA)

08:07

08.00 İTİBARIYLA DİĞER KENTLERDE DE OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Oy kullanma işleminin 07.00'de başladığı doğudaki iller haricindeki kentlerde de oy kullanma 08.00'de başladı. Yurttaşlar sandığa gidiyor.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli şekilde veriliyor. Tek kişilik kabinlerde oy kullanılıp pusulalar tek zarfa konuluyor. (HABER MERKEZİ)

07:47

OY KULLANIRKEN DİKKAT!

Seçmenlerin oylarını kullanırken dikkat etmeleri gereken 6 adım:

  • Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınıza bakın
  • T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın
  • Cep telefonuyla oy kullanma kabinine girmeyin
  • Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın
  • Oy kullandıktan sonra pusulaları tek zarfa koyun
  • Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın

(HABER MERKEZİ)

07:00

32 İLDE OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı doğrultusunda, doğudaki 32 ilde oy verme işlemi saat 07.00 itibarıyla başladı. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak. (HABER MERKEZİ)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa