31 Mart 2024 20:02
Son Güncellenme Tarihi: 31 Mart 2024 23:47

Ekrem İmamoğlu: 1 milyonun biraz üzerinde bir farkla birinci olmuş durumdayız

Sonuçların belirginleşmeye başlamasının ardından İmamoğlu tekrar konuşma yapıyor: "1 milyonun biraz üzerinde bir farkla birinci olmuş durumdayız."

Fotoğraf: Şerif Karataş/Evrensel

İlin detaylı sonuçları için tıklayın...
Paylaş

İBB Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu sandık sonuçlarının belirginleşmeye başlamasının ardından ikinci kez açıklama yapıyor.

İmamoğlu, "Elimizde yüzde oyların 96'sının sonuçları elimizde var 1 milyonun biraz üzerinde bir farkla birinci olmuş durumdayız" dedi.

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Elimizde yüzde oyların 96'sının sonuçları elimizde var 1 milyonun biraz üzerinde bir farkla birinci olmuş durumdayız. Açıkçası yüzde 52'ye yakın bir oy oranımızla, yüzde 39,5 civarında bir oy oranı (Murat Kurum) iki rakip arasındaki farkı tariflemekte. Bizi mutlu eden hedeflerimizin ilçeler noktasında da büyük oranda gerçekleşmiş olmasıdır.

11 belediyede de artık elde ettiğimiz veriler gereği sonuçlanma aşamasına gelinmiş neredeyse sonuçlar belli olmuş diyebileceğimiz ilçelerimiz Beyoğlu Bayrampaşa, Sancaktepe, Tuzla, Üsküdar, Şile... Başta Gaziosmanpaşa, Pendik gibi ilçelerimiz olmak üzere rekabetin birçok ilçede kafa kafaya devam ettiğini ifade etmek isterim."

"İSTANBUL İTTİFAKI KAVARAMINI RUHEN KABUL EDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

"İlçe belediye meclis üyeliklerinin ve ilçe belediye başkanlıklarının sonuçlanmadığını bu noktada ıslak imzalı tutanakların il başkanlığımızın belirlediği şekliyle il başkanlığımıza ulaştırılana kadar takibinin en sıkı şekilde yapılmasını yol arkadaşlarımıza iletmeyi bir borç biliyoruz. Tabii güzel hemşerilerim dediğim gibi seçimi kazanmış bulunuyoruz. Bu başarının elbette paydaşları var. CHP Genel Başkanımız Özgür Özel'e, merkez yönetim kurulu üyelerimize, parti meclisi üyelerimize çok çok teşekkür ediyorum. Tabii ki her ilçede belediye başkan adayımız var gerçekten tarihin en düzenli tümüyle insana odaklı 39 ilçe belediye başkan adayımıza ve onların ekip arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum. İstanbul ittifakını içselleştiren ve bu ittifakı güçlendiren insanlarımıza, istanbul ittifakı kavramını ruhen kabul eden herkese, halkın oluşturduğu vicdan ittifakına teşekkür ediyorum. Herkese yürekten teşekkür ediyorum. Sadece seçimlerde değil tüm hayatıma güç katan ve bu zor süreçte en büyük yardımcım olan sevgili eşime, çocuklarıma anneme babam bütün aile fertlerime çok çok teşekkür ediyorum"

"HÜKÜMET-BELEDİYE İLİŞKİLERİ AÇISINDAN YENİ DÖNEM BAŞLATMA SORMULULUĞU VERMİŞTİR"

"Milletin sandıkta verdiği görebleri doğru anlamakla ilgili yükümlülükleri vardır. 16 milyon vatandaşımız ile birlikte partizanlığı tarihe gömdük. Bu gece 16 milyon İstanbullu sadece bana değil, iktidara, Sayın Cumhurbaşkanı'na hükümet yetkililerine de bir mesaj vermiştir. Bu mesaj da şudur: Bugün hükümet-belediye ilişkileri açısından yeni bir dönem başlatma sorumluluğu vermiştir."

İLK KONUŞMASI

İmamoğlu saat 20.00 civarında yaptığı ilk açıklamasında ""Elde ettiğimiz veriler doğrultusunda vatandaşımızın teveccühü, bize olan inancı karşılığını göstermiş durumda. Gördüğümüz fotoğraf bizi ziyadesiyle memnun etmektedir" demişti.

İmamoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"Sizleri İstanbul CHP İl Başkanlığımızda sayın İl Başkanımız Özgür Çelik ile selamlıyoruz. Sizleri bilgiledirme ihtiyacı hissettik. Elde ettiğimiz veriler doğrultusunda şunu söyleyebilirim ki vatandaşımızın bize olan inancı karşılığını göstermiş durumda.

Çok güçlü bir ekibimiz var. İl başkanlığımızda il başkanımızın liderliğinde. Çok ciddi bir veri akışı sistemimiz var. Şu an itibarıyla yüzde 40'a doğru giden bir veriye sahibiz. Elde ettiğimiz veriler doğrultusunda vatandaşımızın teveccühü, bize olan inancı karşılığını göstermiş durumda. Gördüğümüz fotoğraf bizi ziyadesiyle memnun etmektedir.

Bizim için en az büyükşehir belediyesi kadar önemli iki doküman daha var; ilçe belediye başkanlığı ve ilçe meclis üyeliği verisi. Her iki tutanak bu seçimde elde etmek istediğimiz verilerin bütüncül tutanağını oluşturmakta.

Bunun yanı sıra şu an sandık başında görev alan tüm hemşehrilerimize, görev alan arkadaşlarımıza hassasiyet içerisinde, sıkıntısız, ne kadar sürerse sürsün umuyoruz ki en hızlı şekliyle olacaktır. Gündemi en hızlı toparlayabilmek adına ilçe belediye başkanlıkların ve meclis üyeliklerinin sonuçlanması bizim için çok muhim. Bunları takip ediyoruz oradan da iyi veriler akmakta. Bütün bu sorular cevaplanınca biz daha net ve rahat açıklamalar yapıyor olacağız. Ben yine kıymetli İl Başkanım Özgür Çelik'le sizin huzurunuzda açıklama yapabileceğim"

 (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

2024 yerel seçimi | Akdeniz bölgesinde son durum: İlçelerde Cumhur İttifakı güç kaybediyor

SONRAKİ HABER

EMEP Hatay Adayı Halil İmrek:  Depremde birbirine sarılan halk geleceği için de birleşmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa