01 Nisan 2024 00:37

Erdoğan: Sandık sonuçları irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor

Erdoğan'ın yerel seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklaması "Sandık sonuçları irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Bu gerilemenin sebeplerini masaya yatıracağız" oldu.

Ekran görüntüsü AKP'nin Youtube hesabından alınmıştır

İlin detaylı sonuçları için tıklayın...
Paylaş

Yerel seçim sonuçlarına yönelik ilk açıklamayı AKP Genel Merkezinde yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Umduğumuz neticeyi alamadık. Sandık sonuçları irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Türk demokrasisi rüştünü bir kez daha ispatlamış oldu. Millet siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir."

"31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır."

"Bu seçimin galibi öncelikle demokrasidir, milli iradedir. Seçim martonunda kazananlardan önce Türkiye olmuştur. İradesini sebestçe sandığa yansıtan vatadanşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarımızın hayırlı olmasını diliyorum."

31 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18’inci sandık imtihanımız oldu. Hep başardık, başararak geldik, bundan sonra da başararak yola revan olacağız. Ben sizlere inanıyorum ve bu yolda sizlerle inşallah bizler kazanarak yine devam edeceğiz."

"Maalesef yerel seçim imtihanından istediğimiz umduğumuz neticeyi alamadık. Her olanda bir hayır vardır. Öyle diyor büyüklerimiz"

"Milletin muazzez iradesi üstünde hiçbir güç tanımıyoruz. Milletimizin takdirini baştacı etmekten kabul etmekten boyun eğmekten geri  durmadık. Bugünde seçilen adayları ayrı ayrı kutluyorum. Atalete kapılmadan temsil ettikleri şehrin taleplerini yerine getireceklerine bütün kalbimle inanıyorum. Milletimizin oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri desteklemeye devam edeceğiz." 

"Özeleştirimizi yapacağız. Sandık sonuçları bize ülkemiz genelinde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini ayrıca masaya yatıracağız. Sonuçları akıl ve vicdan terazimizde tartarak gereken adımları mutlaka atacağız. bir sonraki seçimlere kadar olan dönemi her açıdan kendimizi yenilediğimiz bir zemine oturtacağız."

"Geçen sene bu zamanlar başlayan genel ve yerel seçim maratonu bugün artık tamamlanmıştır. Seçim defteri bugün itibariyle kapanması bile büyük bir kazançtır. Türkiye'nin önünde 4 yıldan fazla bir süre vardır. Bu dönemi heba edemeyiz. Hem hükümette hem de yerel yönetimlerde mesuliyetlerimizin farkındayız.

"Deprem böglesinin yeniden ihyası, ekonomideki sıkıntılarının gidilmesine daha fazla eğileceğiz. Orta Vadeli Prgram ve 12. Kalkınma Programımızı bugüne kadar kararlıklıkla uyguladık."

"Köşeye sıkıştırdığımız bölücü terör örgütüne son darbeyi indireceğiz. Güney sınırlarımızda bir teröristana izin vermeyeceğiz.FETÖ ihanet şebekesinin son kalıntılarını temizlemekte kararlıyız. Seçim sürecinin geri plana ittiği konularda gerekli adımları hızlı şekilde atacağız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

2024 yerel seçimi | AKP'de büyük erime

SONRAKİ HABER

İmamoğlu Saraçhane'de: Bir kişinin vesayet dönemi bitmiştir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa