01 Nisan 2024 14:12

Bahçeli yenilgi açıklamasında ekonomiyi işaret etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere dair "Ekonomik şikayetlerin toplumsallaşıp siyasal alana sirayetiyle tepkisellik dozu bir hayli fazla olan sonuçlar ülke genelinde tezahür etmiştir" dedi.

Fotoğraf: Erçin Ertürk/AA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlernde Cumhur İttifakı'nın aldığı yenilginin ardından değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerin sonucunu ekonomiyle ilişkilendiren Bahçeli, "Ekonomik şikayetlerin toplumsallaşıp siyasal alana sirayetiyle tepkisellik dozu bir hayli fazla olan sonuçlar ülke genelinde tezahür etmiştir" dedi.

Önümüzdeki 5 yılın yerel yöneticilerinin belirlendiğini söyleyen Bahçeli, "Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nın çok cepheli mücadelesine karşılık DEM takviyeli Cumhuriyet Halk Partisi’nin konjonktürel kimi rahatsızlık ve memnuniyetsizlikten istifade ederek sivrildiği açıktır" dedi.

Sandıkta verilen mesajın önemli olduğunu belirten Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi bu demokratik mesajı almış, seçim sonuçlarının çok boyutlu değerlendirmesini yapmak üzere kolları sıvamıştır" dedi.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARINA "ŞUURSUZLUK", "AYMAZLIK" DEDİ

"Türkiye’yi yöneten iktidar değişmemiştir" diyen Bahçeli, erken seçime dair ihtimal değerlendirmelerine tepki gösterdi, "Sanki iktidar değişikliği olmuş gibi dedikodu çıkaran, erken seçim yaygarası koparan, bu kapsamda akıl tutulması yaşayan çevrelerin şuursuzca hareket etmesi tek kelimeyle aymazlık ve ahlaki çarpıklıktır" ifadelerini kullandı.

Kabinenin her alanda atılım ve reform hamlelerine kararlılıkla devam edeceğini öne süren Bahçeli, Erdoğan'a bir kez daha bağlılık ifade ederek "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan devletin başıdır ve desteğimiz sonuna kadar arkasındadır" dedi.

"Milletimiz yerel seçimler kanalıyla bilhassa sosyal ve ekonomik sıkıntılarını paylaşmış, önümüzdeki sürecin gündem konusunu tayin etmiştir" sözleriyle ekonomiye dikkat çeken Bahçeli, "Egemenlik milletindir, yetki milletindir, siyasi istikrarı ekonomik istikrar ve gelişmişlikle perçinlemek hepimizin ortak sorumluluğudur" sözleriyle bu alana yöneleceklerini ifade etti.

3,2 MİLYON OY DÜŞÜREN PARTİNİN BAŞKANI: "MHP MÜESSİR BİR BAŞARI ELDE ETTİ"

Oyunu mayıstaki milletvekilliği seçiminden bugüne 5,5 milyondan 2,3 milyona düşüren MHP'nin başkanı, "31 Mart seçim sonuçlarını kim nasıl yorumlarsa yorumlasın, Milliyetçi Hareket Partisi müessir bir başarı elde etmiştir. Televizyon ekranlarından maksatlı ve marazi iddialarda bulunan sözde uzman ve yorumcular ile muhalif tetikçiler yine hüsrana uğrayacaklardır" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

20 yıldır MHP'de olan Etimesgut, Erdal Beşikçioğlu ile CHP'ye geçti

SONRAKİ HABER

Ankara'da çöken istinat duvarının altında kalan 18 yaşındaki işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa