02 Nisan 2024 21:30
Son Güncellenme Tarihi: 03 Nisan 2024 00:37

İstanbul’da CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçesinde oylar yeniden sayılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçesinde tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildiğini duyurdu.

Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş/AA

İlin detaylı sonuçları için tıklayın...
Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa’da oyların yeniden sayılmasına karar verildiğini duyurdu.

“Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı” diyen İmamoğlu “Seçimi CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aynı talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talebimiz reddedildi. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize henüz karar çıkmadı. İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK’nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz” çağrısı yaptı.

“SEÇMEN İRADESİNİN MASA BAŞINDA DEĞİŞTİRİLMESİNE İZİN VERMEYİZ”

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Gaziosmanpaşa Seçim Kurulu önünde açıklama yaptı. İkinci seçim kurulunun oyların sayımını reddettiğini ancak üçüncü seçim kurulunun ise oyların yeniden sayılması itirazını kabul ettiği söyleyen Çelik, “İkinci seçim kurulundaki memur sonradan kararını değiştirdi ve itirazı kabul etti. Gaziosmanpaşa’da seçim kurulu oyların yeniden sayılmasına karar vermiş oldu” dedi.

“İkinci seçim kurulundan ret kararı çıkmışken neden karar değişikliğine gitti? Acaba yukarıdan bir siyasi baskımı var sorusu şu an zihinlerde. Beykoz’da da yine oyların yeniden sayılması karasının alınmasına yönelik bir takım siyasi baskıların olduğuna yönelik duyumlarımız var” diyen Çelik, CHP olarak Arnavutköy, Pendik, Ümraniye, Bahçelievler, Fatih ve Zeytinburnu’nda oyların yeniden sayılması için itirazda bulundukları söyledi.

Ümraniye’de oyların yeniden sayılması taleplerinin reddedildiğini ifade eden Çelik, “Burada bir çifte standart var. Biz Beykoz’u, Gaziosmanpaşa’yı, İstanbul’da 26 ilçe kazandık. Bunların hepsini sandıkta kazandık. Asla seçmen iradesinin masa başında değiştirilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu. 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurulu | Ali Koç: Ligden çekilme opsiyonumuzu masadan kaldırıyoruz

SONRAKİ HABER

EMEP Bölge Örgütü: Halk, kayyum siyasetine darbe vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa