02 Nisan 2024 21:46

EMEP Bölge Örgütü: Halk, kayyum siyasetine darbe vurdu

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının geri alınarak mazbatasının verilmemesine ilişkin açıklama yapan EMEP Bölge Örgütü, “Halk iradesi yargı eliyle gasbediliyor” dedi.

Fotoğraf: Burcu Yıldırım / Evrensel

İlin detaylı sonuçları için tıklayın...
Paylaş

Emek Partisi Bölge Örgütü, 31 Mart seçimlerini kazanan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının geri alınarak mazbatasının verilmemesine ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Halk iradesinin bütün hukuksuzluklara rağmen kayyum siyasetine darbe vurduğunu belirtilen açıklamada, “Seçimde taşımalı oy ve benzeri hukuksuzluklarla sonuçları değiştirmeye çalışan iktidar, halkın iradesinin önüne geçemedi. Özellikle Van’da büyükşehir ve ilçe belediyelerini firesiz kazanan DEM Parti, kayyum siyasetinin halk nezdine en büyük darbeyi almasını sağladı. Sandıkta hezimete uğrayan tek adam düzeni ayak oyunlarıyla Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan’ın bütün hukuki gereklilikleri yerine getirmesine rağmen memnu haklarını elinden alıp seçilme hakkını ortadan kaldırmaya çalışıyor” denildi.

“HALK İRADESİ YARGI ELİYLE GASBEDİLİYOR”

Mahkeme süreci tamamlanmadan karar alındığına dikkat çekilen açıklamada, yargı eliyle Van halkının seçme ve seçilme hakkının gasbedildiği vurgulandı. Açıklamada, “Yüzde 55,48 oy ile seçilen Abdullah Zeydan’ın başvurusu YSK tarafından kabul edilmiştir. Ancak seçime 2 gün, mesai bitimine 5 dakika kala Adalet Bakanlığı Zeydan’ın memnu haklarının tanınmasına itiraz etmiş, konu yetkili mahkemeye taşınmıştır. Mahkemede memnu haklarla ilgili verilen karar geri alınmış ve YSK’ya iletilmiştir. Mahkeme süreci tamamlanmadan YSK’ya adeta talimat verilmiştir. Yargı aracılığıyla Van halkının seçme ve seçilme hakkı gasbedilmiştir” ifadelerine yer verildi.

“İKTİDAR KAYYUM HAZIRLIKLARINA SOYUNUYOR”

Seçmen taşımasına rağmen iktidarın kazanamadığına vurgu yapılan açıklamada, alınan kararlarla antidemokratik bir sürecin işletildiği belirtildi. EMEP Bölge Örgütü, “Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkını geri almak halk iradesine müdahale etmek olup düpedüz antidemokratik bir uygulamadır. Farklı illerden seçmenler taşıyarak belediyeyi kazanamayan tek adam iktidarı, şimdi bir kez daha hukuka aykırı bir şekilde kayyum hazırlıklarına soyunuyor” dedi.

“BU SALDIRILARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Halkın iradesine yönelik saldırılar karşısında mücadeleyi sürdürecekleri ifade edilen açıklamada, Van halkının iradesinin yanında durma çağrısında bulunuldu. EMEP Bölge Örgütü, “Demokrasiye ve seçmen iradesine yönelik bu saldırılara geçit vermeyeceğiz.

Abdullah Zeydan açık ara farkla seçimi kazanmış belediye başkanıdır. Bu gerçeği değiştirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Nasıl ki halkımız sandıkta iradesine sahip çıkmış, kayyumları göndermişse şimdi de bu iradenin arkasında durup, kazanılan hakkından vazgeçmeyecektir. Demokrasiden, barıştan, özgürlükten yana olan herkesi Van halkının iradesinin yanında durmaya çağırıyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçesinde oylar yeniden sayılacak

SONRAKİ HABER

Beşiktaş'ta gece kulübündeki yangında ölen 29 işçinin kimliği belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa