03 Nisan 2024 10:51
Son Güncellenme Tarihi: 03 Nisan 2024 12:07

DEM Parti, Zeydan’ın adaylığının iptal edilmesi ve mazbatanın AKP adayına verilmesine itiraz etti

DEM Parti, YSK’ye başvurarak Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığına seçilen Abdullah Zeydan'ın adaylığının iptali edilerek mazbatanın AKP adayına verilmesi kararının iptalini istedi.

Abdullah Zeydan | Fotoğraf: MA

İlin detaylı sonuçları için tıklayın...
Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti), AKP’nin itirazı üzerine Van İl Seçim Kurulu’nun oy çokluğu ile Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan’ın adaylığının iptal edilmesi ve mazbatanın AKP adayına verilmesi kararına ilişkin itirazını Yüksek Seçim Kuruluna yaptı.

Abdullah Zeydan ve avukatları bugün saat 10:05’te yaptığı başvuruda Van İl Seçim Kurulunun kararının iptal edilmesi talebinde bulunuldu.

Başvuruda, Zeydan'ın memnu haklarının iadesine dair kararın 4 Nisan 2023'te verildiğine işaret edildi. Başvuruda, "Memnu hakların iadesine ilişkin kararı Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne gönderen de mahkemenin kendisidir. Bu konuda da müvekkilin bir kusurundan bahsedilemez. Memnu hakların iadesi kararını kontrolünü yaptıktan sonra Adli Sicil Kaydına işleyen ise Adalet Bakanlığı personelleri olup bu hususta da müvekkilin bir dahli bulunmamaktadır. Keza bu Adli sicil kaydını yaklaşık 1 yıl boyunca bu şekilde muhafaza eden de yine Adalet Bakanlığıdır. Müvekkile, Van İl Seçim Kuruluna sunulmak üzere, sabıkası olmadığını gösteren Adli Sicil Kaydı Belgesini veren de Adalet Bakanlığıdır" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de kamyon ve iki işçi servisinin karıştığı trafik kazasında 10 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Özelleştirme İdaresi, 5 ilde aralarında şeker fabrikası da olan 6 taşınmazın satışını onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa