06 Nisan 2024 17:02
Son Güncellenme Tarihi: 06 Nisan 2024 22:50

İsrail ile ticarete ‘dur’ diyen gençler gözaltına alındı | 2 emniyet görevlisi açığa alındı

Filistin İçin Bin Genç’in İsrail’le ticari ilişkilerin kesilmesi talebiyle yaptığı eyleme müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı. 2 emniyet görevlisi açığa alındı.

Fotoğraf: Filistin İçin Bin Genç'in X hesabından alınmıştır 

Paylaş

İktidarın, İsrail hükümetiyle yaptığı ticarete dikkat çekmek için Beyoğlu'ndaki İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'ne yürümek isteyen gençlere polis müdahale etti. Gençler darbedilerek gözaltına alındı.

2 EMNİYET GÖREVLİSİ AÇIĞA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını ve mülkiye müfettişi görevlendirildiğini duyurdu.

Ali Yerlikaya, X hesabından şu açıklamayı yaptı: "Bugün saat 15.30’da İstanbul Beyoğlu’nda Filistinli kardeşlerimize zulmeden, soykırıma varan katliamlarda bulunan İsrail’le ilgili protesto gösterisi yapılmıştır. Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir. Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, süreci yakından takip etmek amacıyla İstanbul Milletvekilleri Yunus Emre ve Ali Gökçek'i görevlendirdiğini duyurdu.

NELER YAŞANDI?

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik katliamların sürdüğü günden itibaren AKP hükümeti ile İsrail hükümeti arasında ticaretin devam etmesine yönelik tepkiler sürüyor. Filistin İçin Bin Genç adlı grup İstanbul’da “Soykırımcıyla ticari, diplomatik tüm ilişkileri kes” çağrısını yükseltmek için İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü yürümek isteyen gençler İstiklal Caddesi'nde polis tarafından ablukaya alındı.

Gençler polis ablukasının kalmasını isterken, İsrail ile yapılan ticaretin kesilmesi çağrısı yenilediler. Polisin müdahalesi sonucu çok sayıda kişi darbedilerek gözaltına alındı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'den Filistin'e üç koldan saldırı

SONRAKİ HABER

Mersin'de kepçenin altında kalan işçi Fevzi Yıldız hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa