İsrail protestosunda gözaltına alınan gençlerden 38'i serbest bırakıldı
İstanbul'da AKP’nin İsrail ile ticari ilişkilerini sürdürmesini protesto eden ve darbedilerek gözaltına alınan Filistin İçin Bin Genç üyelerinden 38'i serbest bırakıldı.
![İsrail protestosunda gözaltına alınan gençlerden 38'i serbest bırakıldı](https://staimg.evrensel.net/upload/dosya/259652.jpg)
Fotoğraf: @filistinicinbin/X
İLGİLİ HABERLER
![İsrail ile ticarete ‘dur’ diyen gençler gözaltına alındı | 2 emniyet görevlisi açığa alındı](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/259618.jpg)
İsrail ile ticarete ‘dur’ diyen gençler gözaltına alındı | 2 emniyet görevlisi açığa alındı
![Somut adım yok, yine hamaset var: Türkiye'nin İsrail ile ticaret hacmi son 20 senede yüzde 532 arttı](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/247147.jpg)
Somut adım yok, yine hamaset var: Türkiye'nin İsrail ile ticaret hacmi son 20 senede yüzde 532 arttı
İsrail'le ticaretin durdurulmasını isteyen ve kolluk güçleri tarafından şiddet görerek gözaltına alınan gençlerden 38'i serbest bırakıldı.
İktidarın, İsrail hükümetiyle yaptığı ticarete dikkat çekmek için dün Beyoğlu'ndaki İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'ne yürümek isteyen Filistin İçin Bin Genç adlı gruba polis müdahale etti. Gençler darbedilerek gözaltına alındı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını ve mülkiye müfettişi görevlendirildiğini duyurdu.
CHP İstanbul Milletvekilleri Yunus Emre ve Ali Gökçek, gözaltındaki 43 gençten 38'inin serbest bırakıldığı bilgisinin kendilerine verildiğini açıkladı.
Filistin İçin Bin Genç adlı grubun sosyal medya hesabından bugün saat 15.00'te Bursa'daki eyleme çağrı yapıldı. Paylaşımda "Gözaltı ve işkenceyle gençleri sindiremezsiniz, Filistin direniş örgütlerinin çağrısı tüm Türkiye’de yankılanacak! Gazzeliler abluka altındayken soykırım ekonomisinden beslenenlerin karşısında ticareti kes demek için bugün saat 15.00’te Bursa Ticaret İl Müdürlüğüne yürüyoruz!" ifadelerine yer verildi.
April 7, 2024
(HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et