11 Nisan 2024 13:49
/
Güncelleme: 22:38

Altındağ Belediyesi'nde grev kırıcılığı ve yasal işlem başlatma tehdidi

Altındağ Belediyesi işçilerinin, ek protokol zammının ödenmemesine karşı başlattığı eylem dördüncü gününde devam ederken, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki belediye bünyesindeki işçilere telefonlarına gönderdiği mesajla "Bu akşam saat 20:00'ye kadar iş eylemi sonlandırarak iş başı yapmayanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır" dediği öğrenildi. 

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin telefonlara gönderdiği mesajda şu ifadeler yer alıyor. "Çalışma arkadaşlarım; göreve başladığımız ilk gün olan 08.04.2024 tarihinde, belediye çalışanlarımızdan bazı işçiler, sendikanın da bilgisi dışında habersiz yasal olmayan bir biçimde iş bırakma eylemine kalkışmışlardır. Yasalara aykırı şekilde bugüne kadar devam ettirilen eylemin sonlandırılması ve iş başı yapılması konusunda gerekli açıklamalar tarafımızdan yapılmasına rağmen, iş bırakma eylemi devam etmektedir. Bu akşam saat 20:00'ye kadar eylemi sonlandırarak iş başı yapmayanlara hakkında yasal işlem başlatılacaktır. İş başı yapanları ilgilendirmek üzere; 13.04.2024 Cumartesi günü saat 14:00'te Belediye yetkilisi, Sendika iş yeri temsilcisi ve işçileri temsilen bir grup ile toplantı yapılacaktır."

POLİS İŞÇİLERE MÜDAHALE ETTİ

Öte yandan gün içinde belediye yönetimi Pursaklar Belediyesinden işçi getirerek ve geceden personel çekerek grevi kırmak, beş çöp aracını çıkarmak istedi. İşçilerin duruma müdahale etmesi üzerine polis işçilere müdahale etti.

Sendikanın olmadığı, eylemin izinsiz olduğu ve valilik kararını öne süren polis işçileri dağıtarak işçilerin toplanmasına izin vermedi.

İşçiler ise kendi arasından temsilci seçip yönetimle görüşmeye gönderdi.

Eylemin dördüncü gününde de iş başı yapmayan işçiler ek protokol zammının ödenmemesini istiyor.

(Ankara/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et