11 Nisan 2024 15:21

Elâzığ Emek Gençliğinden istismara karşı mücadele çağrısı

Elâzığ’da bir lise müdürünün 8 öğrenciyi istismar etmesine tepki gösteren Elâzığ Emek Gençliği, istismarın örtbas edilmesine izin vermeyeceklerini söyleyerek, tüm gençleri birlikte mücadeleye çağırdı.

Fotoğraf: Onur Kavak/Evrensel

Paylaş

Elâzığ’da bir lise müdürünün 8 öğrenciyi istismar etmesi olayına dair tepkiler sürüyor. Konuya dair yazılı bir açıklama yayımlayan Elâzığ Emek Gençliği, istismarın örtbas edilmesine izin vermeyeceklerini söyleyerek, tüm gençleri birlikte mücadeleye çağırdı.

Cinsel istismara uğrayan 8 lise öğrencisinin 2 haftaya yakındır kentin gündeminde olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Bu durum, istismara uğrayan bir öğrencinin CİMER’e yaptığı şikayete rağmen halen devlet kademelerinde incelenmiş değil. İstismarı gerçekleştiren lise müdürünün bürokratik ilişkileri dolayısıyla, öğrencilerin aileleri dahil kimse rahatlıkla bu konuyu konuşamıyor” denildi.

“Bir lisede sıra arkadaşlarımıza yönelik cinsel istismar suçuna karşı haber yasağı getirilirken sorumlular halen tutuksuzlukla ödüllendiriliyor. Daha öncesinde de eğitim kurumlarındaki cinsel istismar karşısında haber yasakları getirilerek üstü kapatılmaya, unutturmaya çalışıldığını bir kez daha hatırlatıyoruz” diye devam eden açıklamada şu çağrı yapıldı: “Elâzığ Emek Gençliği olarak, cinsel istismara uğrayan arkadaşlarımızın yanında olduğumuz gibi, bu olayın en iyi şekilde araştırılıp sorumlularının cezalandırılması, cinsel istismara yol açan politikaların son bulması için genç arkadaşlarımızı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.” (Elâzığ/EVRENSEL)

{{515309}}

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de narenciyeler doludan zarar gördü

SONRAKİ HABER

77. Cannes Film Festivali seçkisi açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa