15 Nisan 2024 14:35

Seçimden sonra da mücadele

Bundan sonrası ırkı, yönelimi, dini ne olursa olsun aynı amaç uğruna direnebilecek halktadır. Amacımız, emeğimiz ortaktır.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

Zeynep

Çankaya Üniversitesi

 

31 Mart 2024 günü umutlar tekrardan yeşerdi. Herkesin ülkeden beklentisini azalttığı, gitmek için fırsat kolladığı 2023 seçimlerinden sonra bu seçim hepimize sürpriz oldu. Çoğumuzun 5 yıl daha bekleme sebebi oluştu. İktidardan muhalefete tam 10 il geçti. Z kuşağının tamamının seçimde oy kullanması bu yüzdeyi büyük oranda etkiledi. Peki tek etki bu muydu? AKP’nin son zamanlardaki toplumsal konulara olan tutumu halkın bakışını da etkiledi. Bu seçim hepimize AKP’nin sandıkta yenilebileceğini de göstermiş oldu. Hem de bütün seçim hilelerine rağmen. Bu  seçimlerde AKP’nin oyunları seçimde ve sayım sırasında da bitmedi. Seçim sonrasında hiçbir yasallığı olmayacak şekilde Van’da mazbatayı ikinci olan Abdulahat Arvas’a verdi.

AYAK OYUNLARINA KARŞI DİRENEN HALK

Bu olay sonrasında da Van halkı sessiz kalmadı, sokaklara çıktı ve direniş başladı. Birçok ilden destek geldi. Bu hareketin Doğu’da yapılmasının özellikle de yıllardır AKP’nin kazanamadığı bir kentte yapılması akıllara Kürt sorununu   da getirdi. Onlarca çocuğa yapılan işkence ve tutuklamalar, direnen topluluklara uygulanan şiddet, seçim sonucunun neden böyle olduğunu kanıtlar nitelikte. Bu direnişin sonucunda mazbata asıl kazanana verildi. Defalarca gösterdik, tekrar gösteriyoruz ki: Örgütlü bir halkı kimse yenemez! Bundan sonrası görevini yapmak üzere belediyelerde ve ırkı, yönelimi, dini ne olursa olsun aynı amaç uğruna direnebilecek halktadır. Amacımız, emeğimiz ortaktır. Daha nice güneşli günlere uyanmaya.

ÖNCEKİ HABER

İran’ın saldırıları iktidar gazetelerinde: ‘Tiyatro’, ‘fiyasko’, ‘güç’

SONRAKİ HABER

KESK Adana Şubeler Platformu: Memur maaşlarında en üst vergi sınırı yüzde 15'te sabitlensin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa