16 Nisan 2024 11:48

Umut örgütlü mücadelede

Emek Gençliği’nin disiplinli yaklaşımı, ilgi alanlarına göre çalışma düzenlemeleri ve sürekli canlı kalan mücadele ruhu, bireysel çabaların kısıtlılığını bana açıkça gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Alper
Dokuz Eylül Üniversitesi

 
2023 seçimleri sonrasında, umutsuzluk ve belirsizliklerin karanlık gölgesi altında benim gibi birçok genci sarsan bir dönem yaşadık. Başlangıçta, örgütlü mücadelenin gerçekten nasıl bir etki yaratabileceğini anlamak için net bir yol haritasına sahip değildim. Ancak, Genç Hayat ekibiyle tanışmam ve gündemlere dair yaptığımız okumalar, tartışmalar sayesinde bireysel eylemlerin kısıtlılığı hakkında bir farkındalık kazandım. 

Genç Hayat ekibindeki arkadaşlara bireysel mücadeleden kaynaklı ümitsizliğimden bahsetmem üzerine arkadaşların Emek Gençliği’nde faaliyet yürüttüğünü öğrendim. Örgütlülük hakkında bilgi ve deneyim eksikliğimi gidermek için arkadaşlarımın gösterdiği ilgi sayesinde önemli konuşmalar gerçekleştirdik. Sık sık bir araya gelerek üniversite örgütlenmesi ve Emek Gençliği üzerine yaptığımız bu konuşmalar, örgütlülük adına sağlam bir temel oluşturmama yardımcı oldu. 

ÖRGÜTLÜ MÜCADELENİN ÖNEMİ

Sonrasında, Emek Gençliği’yle birlikte, bireysel çabalarımı örgütlü bir mücadeleye dönüştürmenin daha etkili ve güçlü sonuçlar doğurabileceğini anladım. Bireysel mücadelenin yetersiz kaldığını ve bu yetersizliğin örgütlü mücadele kazanımlarının noksanlığı olduğunu anladım. Emek Gençliği’nin disiplinli yaklaşımı, ilgi alanlarına göre çalışma düzenlemeleri ve sürekli canlı kalan mücadele ruhu, bireysel çabaların kısıtlılığını bana açıkça gösterdi. Gençlerin umutsuzluğunun ve potansiyellerini gerçekleştirebileceklerine dair inançlarının zayıflamasının, örgütlü mücadele eksikliğiyle doğrudan ilişkili olduğunu fark ettim. Bu nedenle gençler için örgütlülüğün, gençler için Emek Gençliği’nin hayati önem taşıdığına inanıyorum. 

Emek Gençliği 10. Konferansı’na gidiyor. Bu süreçte tüm gençliği, kendi özlemleri ve talepleri doğrultusunda mücadeleye, Emek Gençliği saflarını güçlendirmeye çağırıyor. Bu çağrıya hep birlikte kulak verelim. Birleşelim, örgütlenelim, değiştirelim! 

ÖNCEKİ HABER

Tarım ÜFE mart ayında aylık yüzde 5,57, yıllık ise yüzde 61,87 arttı

SONRAKİ HABER

CHP’li Seyit Torun: Cemaat yurduna ilkokul çocuklarının alınmasının üzeri örtülemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa