16 Nisan 2024 11:48

CHP’li Seyit Torun: Cemaat yurduna ilkokul çocuklarının alınmasının üzeri örtülemez

Ordu Çaybaşı’da cemaat yurduna ilkokul çocuklarının alındığını hatırlatan Seyit Torun, Milli Eğitim Şube Müdürüne uygulanan şiddetin de görmezden gelindiğini belirtti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, geçtiğimiz yılın kasım ayında Ordu’nun Çaybaşı İlçesinde Özel İlküvez Erkek Öğrenci Yurdunda ilkokul ve ortaokul çocuklarının kaçak olarak alındığının tespit edildiğini hatırlattı. Özel Öğretim Kurumları biriminde görev yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürünün başvurusuyla nöbetçi Cumhuriyet Savcısı çocukların tutanakla teslim alınarak ailelerine teslim edilmesi talimatını verdiğini belirten Torun, savcının talimatının yerine getirilmediğini belirtti. Torun, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü’ne yönelik öğrenci yurdu içerisinde gerçekleştirilen sözlü ve fiili saldırıların görmezden gelindiğini, olayın üzerinin örtülmeye çalışıldığını ifade etti.

NE ZAMAN HUKUKİ İŞLEM BAŞLATACAKSINIZ?

Olayın üzerinden 5 ay geçmesine karşın İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü’nün ve mağdur çocukların güvenliklerinin hiçe sayıldığını belirten Torun, “Şube Müdürü’nün iller arası atamasına ilişkin müfettiş raporu, 30.01.2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) ulaştığı halde halen uygulanmamıştır. Olay sonrasında ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden olmak üzere hakarete ve tehditlere maruz kalan Milli Eğitim Şube Müdürünün can güvenliği halen tehlike altındadır” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün, görevini yapıp müdürünü korumak yerine olayı örtbas etmeye ve söz konusu öğrenci yurdu yöneticilerini savunmaya çalıştığının iddia edildiğini belirten Torun, “İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında 12.01.2024 tarih ve 3 sayılı soruşturma raporu ile ‘Hizmet içinde devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak’ fiili ile aylıktan kesme cezası teklif edilmiştir. Süreçte hukuka aykırı davranan yetkililere ilişkin mevzuat çerçevesinde işlem başlatılması beklenmektedir” ifadeleirni kullandı.

Seyit Torun, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruların cevaplanmasını istedi:

  1. Özel İlküvez Öğrenci Yurdunda mevzuata aykırı olarak konaklayan öğrencilere ilişkin Cumhuriyet Savcılığı talimatının uygulanmamasının sebepleri nelerdir? Talimatı uygulamayan görevliler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
  2. Olay esnasında ve sonrasında sözlü ve fiili şiddete, tehditlere maruz kalan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü’nün iller arasında atanmasına ilişkin müfettiş raporunun MEB’e ulaşmasının üzerinden 2,5 ay geçmesine karşın söz konusu atama neden yapılmamıştır? İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü’nün ve mağdur çocuklarımızın can güvenliği nasıl sağlanmaktadır?
  3. Süreçte hukuksuzluğu örtbas etmeye çalıştığı ve yurt yöneticilerini savunduğu iddia edilen İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne ilişkin herhangi bir işlem başlatılması düşünülmekte midir? Devletin itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü halen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine nasıl devam edebilmektedir?
  4. Söz konusu özel öğrenci yurdu ve süreçte görevlerini yerine getirmeyen devlet görevlilerine ilişkin bundan sonra izlenecek yol haritasını açıklar mısınız?

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Umut örgütlü mücadelede

SONRAKİ HABER

İzmir’de üniversiteliler seçime dair ne düşünüyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa