16 Nisan 2024 22:17

Konuralp: Sosyal medyadaki cinsiyetçi ve ırkçı saldırılarla mücadele etmeliyiz

CHP'li Konuralp, sosyal medyada trol saldırılarına ilişkin yasal düzenleme talep etti. Konuralp cinsiyetçi ve ırkçı saldırılara karşı Başak Demirtaş ve Özlem Zengin'in yanında olduklarını belirtti.

Fotoğraf: Başak Demirtaş (sol) MA / Özlem Zengin (sağ) TBMM.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, CHP Grubu adına AKP Grup önerisinde sosyal medyada troll saldırısına ilişkin yasal düzenelemelerin yapılmasını talep etti.

Konuralp, Başak Demirtaş'ın sosyal medyada uğradığı cinsiyetçi saldırılara karşı Başak Demirtaş'ın yanında olduklarını söyledi.

Konuralp yaptığı açıklamasında, "Başak Demirtaş'a atfen vurgulamak isterim ki TBMM vakit geçirmeksizin sosyal medyada kümelenen bu trol akla karşı gerekli adımları atmalıdır. Fikir ve ifade özgürlüğünün basın özgürlüğünün evrensel kriterlerine uygun olarak bu özgürlük alanlarına kısıtlama getirmeksizin yapmalıyız bunu" dedi.

Konuralp, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Açık kimlikleriyle veya rumuz hesaplarla kendisi gibi düşünmeyen herkesi düşmanlaştıran, tehdit eden cinsiyetçi saldırıda bulunan ırkçılık yapanlara karşı mücadele edilmelidir. Sayın milletvekilleri sosyal medya trollerinin artışı bizi bu hakikatten büyük bir hızla uzaklaştırıyor. Yalan, gerçeklikten uzak bilgilerle dolu bir ortam oluşuyor. Bu durum sadece toplumun doğru bilgiye ulaşmasını zorlaştırmakla kalmıyor. Aynı zamanda toplumsal bir kaos da yaratıyor. Sayın Özlem Zengin kendilerinin AKP'li olduğunu savunan trol hesaplarca organize edilen bir sosyal medya saldırısına maruz kaldı. Bu bağlamda Sayın Özlem Zengin'in de yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Leningrad ve 872 günlük direniş destanı

SONRAKİ HABER

Brüksel'de "aşırı sağ" konferansına polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa