17 Nisan 2024 19:31

Bakan Tunç: Yeni anayasa konusunda herkes mutabık

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "yeni anayasa" çalışmaları ile 9’uncu Yargı Paketi düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bugün TBMM'de AKP'nin grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç, 9’uncu Yargı Paketi çalışmalarında son aşamaya geldiğini söyledi.

Tunç, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş bu konuda gerekli açıklamalar yaptılar. Yeni dönemde demokratik, sivil, katılımcı bir anayasa yapılması noktasında, darbe anayasasından kurtulması konusundaki görüşlerini defalarca ifade ettiler ve bu konuda siyasi partilerle görüşme yapacaklarını söylediler. Adalet Bakanlığı olarak teknik destek konusunda her zaman hazır olduğumuzu belirtiyoruz. AKP’nin, MHP’nin bu konuda yaptığı çalışmalar var. Tüm bunlar Meclis'te gerçekleşecek bir uzlaşmaya bağlı yeni anayasa. Çünkü yeni anayasa yapımı konusunda Türkiye'nin, demokratik, sivil bir anayasaya kavuşması, darbe anayasasından kurtulması noktasında herkes mutabık. Meclis Başkanımızın da bu yönde çalışmaları başlatacağını hepimiz öğrenmiş bulunuyoruz."

"9. YARGI PAKETİNİ'DE MECLİS TATİLE GİRMEDEN GÜNDEME GETİRECEĞİZ"

9. Yargı Paketi çalışmalarının ne aşamada olduğuna ilişkin soruya da Tunç, "İlave birkaç hususla beraber 9. Yargı Paketi’ni de Meclis tatile girmeden gündeme getireceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et