18 Nisan 2024 11:33

Zeren Ertaş'ın ölümünün ardından imza kampanyası başlatan ODTÜ öğrencilerine ceza verildi

Zeren Ertaş'ın ölümünün ardından imza kampanyası başlatan ODTÜ öğrencilerine kınama cezası verildi. Soruşturmanın, ODTÜ şenliği ile ilgili mücadele sürerken sonuçlandırılması dikkat çekti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Zeren Ertaş’ın ölümüne yol açan asansör faciası sonrası “Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz” sloganıyla barınma, beslenme ve ulaşım gibi temel haklara dair talepler içeren bir imza kampanyası başlatan ODTÜ öğrencilerine açılan disiplin soruşturmasında kınama cezası verildi.

Asansör cinayetinde hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın ölümünün ardından “bir kişi daha eksilmeyeceğiz” diyerek imza kampanyası düzenleyen, düzenledikleri imzaları rektörlüğe ileten ODTÜ öğrencilerine açılan disiplin soruşturmasından ceza çıktı.

ODTÜ ÖĞRENCİLERİ “SORUŞTURMALARLA BİTMEYİZ” DEMİŞTİ

Açılan disiplin soruşturmalarına karşı bir basın açıklaması düzenleyen ODTÜ Öğrencileri, “Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz” demenin soruşturma sebebi sayılmasının karşısında dayanışmadan vazgeçmediklerini duyurmuştu.Soruşturmaları kabul etmediklerini dile getiren öğrenciler, “Bu soruşturmalar aynı zamanda bizlerin yaşam hakkına açılan bir soruşturmadır. Bizim mücadelemiz soruşturmalarla bitmeyecektir” dedi. Günlerce Fen Edebiyat Fakültesi önünde buluşan öğrenciler, soruşturma açılan arkadaşlarını yalnız bırakmamıştı.

SORUŞTURMA SONUÇLARI EYLEM ÖNCESİNDE AÇIKLANDI

ODTÜ Rektörlüğü, soruşturmaların sonucunu 18 Nisan’da rektörlüğün Bahar Şenliği’ne dair aldığı antidemokratik kararların karşısında “Şenlik Devrim Sahnesiz Olmaz” şiarıyla örgütlediği eylemden bir gün önce açıkladı.17 Nisan tarihinde soruşturma açılan öğrencilerin bir kısmına gelen telefonlarla soruşturma sürecinin sonlandığı ve sonuçların açıklandığı anlaşıldı. Temel hakları için “Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz” diyerek bir araya gelen öğrencilere 2547 sayılı YÖK kanununun 54. Maddesi uyarınca “Kınama” cezası verildi. (Ankara/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Dinçer: Sağlık Bakanlığının Yeşilay’a aktardığı 717 milyonun nereye harcandığı gizleniyor

SONRAKİ HABER

Bilal Erdoğan’la Varank’ın "ıstakoz" yazışması: "B.kunu çıkardılar ama"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa