18 Nisan 2024 12:41

İlker Çakıroğlu dövülerek öldürülmüş | Saymaz: "Bu cinayette yeraltı dünyası ile siyaset iç içe geçiyor"

İlker Çakıroğlu cinayetinde Adli Tıp Kurumu raporu mahkeme dosyasına girdi. İsmail Saymaz, "Bu cinayette yeraltı dünyası ile siyaset iç içe geçiyor" diye yazdı.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

İstanbul’da 30 Ocak günü, yeraltı dünyasının tanınan Çakıroğlu ailesinden İlker Çakıroğlu’nun Topkapı’da Koç Hastanesi önünde park etmiş bir araç içinde cesedi bulundu. Çakıroğlu’nun işkence edilerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Başında iki delik ve vücudunda darp izleri bulunan Çakıroğlu’nun ailesi, cinayetle ilgili üç ismi işaret ederek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Çakıroğlu’nun adli tıp raporu dava dosyasına girdi. Rapora göre, Çakıroğlu’nun sopayla dövülerek ve işkence edilerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

‘Kasten öldürme’, ‘eziyet’ ve ‘tehdit’ suçlarının işlendiği belirtilen suç duyurusunda, şüpheli Fuat Çakıroğlu, Hasan Çakıroğlu ve Ayhan Çakıroğlu’nun yargılanması talep edilmişti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında İlker Çakıroğlu’nun adli tıp raporundaki detayları anlattı. ” Kanama ve komplikasyonları (yağ embolisi) sonucunda” öldü. Bedeni baştan ayağa kadar yara, sıyrık, morluk ve kızarıklıklar içinde. Boyun kısmında şu tespit yapılmış” diyen Saymaz doktorların sopayla dövüldüğünü söylediğini yazdı.

Saymaz, "Şüpheli Fuat ve Ayhan Çakır ile 10'u aşkın adamı kayıp. Yurt dışına kaçtıkları ileri sürülüyor. Ölenin de öldürenin de Oflu Çakıroğlu Ailesi’nin üyesi olduğu bu cinayette yeraltı dünyası ile siyaset iç içe geçiyor." ifadelerini kullandı.

Rapordan detayların da yer aldığı yazının tamamına buradan erişebilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarikat yurdu davasında skandal: "Şikayetçi olursanız cennete giremezsiniz"

SONRAKİ HABER

70 kişinin öldüğü sitenin Kızılaycı müteahhidine asli kusurlu bulunmasına rağmen 'sessiz' tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa