19 Nisan 2024 13:43

Alanya'da CHP ile MHP arasında "borç afişi" polemiği

CHP'ye geçen Alanya belediye binasına borcun 1 milyar 122 milyon lira olduğunu belirten afiş asılırken; belediyeyi kaybeden MHP ise ilçe binasına alacakları da dahil ederek net borç tutarını astı. 

Adem Murat Yücel (solda), Osman Tarık Özçelik (sağda) | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçe belediyesinin 31 Mart'ta MHP'den CHP'ye geçmesi sonrası Alanya Belediyesi ile MHP İlçe Başkanlığı arasında afiş asma üzerinden polemiği yaşandı.

CHP'li Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediye binasına astırdığı mali tabloyu gösteren afişe, MHP İlçe Başkanlığı da parti binasına astırdığı afişle yanıt verdi.

CHP'nin devraldığı belediyeye asılan afişte belediyenin borcunun 1 milyar 122 milyon lira olduğu görülüyor.

MHP ilçe binasına ise belediyenin toplam borcunun 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 lira, toplam alacağının 673 milyon 627 bin 208 lira ve net borcun 448 milyon 631 bin 348 lira olduğu yazılı afiş asıldı.

"KORSAN MALİ TABLO"

Alanya Belediyesi'nden afişe dair yapılan açıklamada "Açıklanan mali tablo, belediyemiz tarafından kamuoyuna sunulan mali tablonun tahrif edilmesi suretiyle ancak aynı yazı fontu, aynı renk kartelası kullanılarak hazırlanmıştır; bir başka ifadeyle korsan mali tablo oluşturulmuştur" denildi.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik DHA'ya yaptığı açıklamada "Tablo Alanya Belediyesi'nin 31 Mart günü itibarıyla muhasebe kayıtlarına yansımış borçlarını ve aylık ortalama gelirini, aylık ortalama giderlerini ve aylık gelir gider farkını göstermektedir. 31 Mart 2024 itibarıyla Alanya Belediyesi'nin muhasebe kayıtlarına yansımış borcu 1,2 milyar liradır. Alanya Belediyesi'nin giderleri gelirlerinden daha fazladır. Bu nedenle yeni hiçbir şey yapılmadan dahi her ay 73 milyon lira daha ilave borç doğmaktadır. Alanya Belediyesi çalışanlarının SGK primlerini, bireysel emeklilik katkı paylarını dahi ödememiştir. 2024 yılı bütçesinde halen devam eden işler dolayısıyla 1 milyar 761 milyon lira ödeme taahhüt edilmiş ancak bu taahhüdün karşılanması için kaynak olmadığından 1 milyar 750 milyon lira gayrimenkul satışı bütçelenmiş. Bizim önceliğimiz, israf ve verimsizliğin önüne geçerek, çok hızlı şekilde belediyenin gelir gider dengesini sağlamak olacaktır" demişti. (HABER MERKEZİ)

Euro 2024
ÖNCEKİ HABER

Malatya'da depremde 31 kişinin öldüğü rezidansa ilişkin davanın duruşması görüldü

SONRAKİ HABER

EMEP: ABD üsleri kapatılsın, İsrail ile ticaret durdurulsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa