23 Nisan 2024 14:28

İktidar gazeteleri Bahçeli’nin Mehmet Şimşek çıkışını görmedi

Devlet Bahçeli'nin, Mehmet şimşek hakkında "müsfit" demesi iktidar gazetelerinin 1. sayfalarında yer almadı.

Fotoğraf: Devlet Bahçeli (solda), TBMM | Mehmet Şimşek (sağda), AA

Paylaş

Devlet Bahçeli’nin Mehmet Şimşek’e “müfsit” demesi iktidar gazetelerinin 1. sayfalarına yansımadı. MHP’nin gazetesi TürkGün ise açıklamayı unsur olarak kullanırken, Mehmet Şimşek’in ismini hiçbir yerde geçirmedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD'de, IMF Bahar Toplantıları kapsamında katıldığı panelde Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarını "yerel halk" olarak andığı gerekçesiyle eleştirilmişti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de isim vermeden Şimşek'e tepki göstermiş ve “Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir. Türk milletini ‘yerel halk’ ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir” demişti. Bahçeli yine DEM Parti’yi hedef göstermiş ve kapatılmasını istemişti.

İSMİ BİLE GEÇMEDİ

Bahçeli’nin açıklamaları iktidar gazetelerinin 1. sayfalarında sadece DEM Parti üzerinden yer alırken, Şimşek’e dair açıklamaları hiçbir yerde görülmedi. MHP’nin gazetesi TürkGün bile “Bölücü alçakların hesabı sorulmalı, Namus borcu” manşetiyle açıklamaları duyurdu. Manşetinde, Bahçeli’nin DEM partiye dair açıklamalara yer veren gazetede Şimşek’e yönelik sözlerini unsur olarak “Felakete çanak tutuyorlar” başlığında kullandı. Ancak gazete Mehmet Şimşek’in ismini hiçbir yerde geçirmemeyi tercih etti.

Sabah ve Yeni Şafak açıklamaları “Bölücüler bu milletin evladı olamaz” diyerek küçük bir başlık görürken, Türkiye “Dem Parti derhal kapatılmalıdır”, Akşam “Şerefsizler vatandaşlıktan çıkarılsın”, Milliyet “DEM’e sert tepki” başlığını kullandı. Açıklamalar Hürriyet’in 1. sayfasında küçük de olsa yer almadı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayıp olarak aranıyordu, baraj gölünde cansız bedeni bulundu

SONRAKİ HABER

Ücret hakkı ve kriz koşullarında işçilerin ücret mücadelesi - Dr. Murat Özveri | Adaletin İş Yüzü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa