24 Nisan 2024 04:00

Amedspor şampiyonluk mücadelesine devam ediyor: Onur, barış ve kardeşlik adına …

Amedspor’un şampiyonluk için önünde daha iki maç var. Mücadelede her zaman takıma desteğini sunan taraftar ise “Türkiye’ye kardeşlik, barış, sevgi göstermek adına şampiyon olmamız gerekir” dedi.

Fotoğraf: Dİlan Temiz/Evrensel

Paylaş

Dilan TEMİZ
Diyarbakır

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amedspor, şampiyonluk yolundaki mücadelesine devam ediyor. Pazar günü Iğdırspor ile oynanan maçta 2-0 mağlup olan Amedspor şampiyonluğunu henüz ilan edemese de daha oynanacak iki maç için bu süreç uzamış oldu.

Iğdırspor’la oynanan maç öncesi Kastamonuspor ile oynanan maçı 1-0 kazanan Amedspor şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde ettikten sonra kentte kutlamalar başlamıştı. Son üç haftadır kentin her bir yanı Amedspor’a destek mesajları ve başarı dilekleri içeren pankartlarla donatıldı, yeşil kırmızı renklere büründü. Yurt dışından ve diğer illerden gelen taraftarlar ise kentin kendi hareketliliğine katılmış durumda. Amedspor bayraklarını, bir evin balkonunda parkta oynayan küçük bir çocuğun formasında bazen de yaşlı bir teyzenin başında bir şal olarak görmek mümkün. Şampiyonluğunu ilan edeceği Iğdırspor maçında da yer yer bu sahnelere şahit olduk. Tribünde barış annelerinin yer almasından tutalım da kente büyükşehir belediyesi tarafından kurulan dev ekranlarda on binlerin maçı halaylarla, davul ve zurnalarla izlemesine kadar. Tüm bu sahiplenme ve şampiyonluk mücadelesinin önemini taraftarla konuştuk. Son maçta şampiyonluk için hazırlıklar yapılırken yenilgi almak üzse de taraftar mücadeleye devam rehavete kapılmak yok diyerek Amedspor’a destek ve motivasyonunu iletiyor.

Birkaç haftadır böylesi coşkulu sahnelere şahit olurken Amedspor Azadî Taraftar Derneği Başkanı Ramazan Tugay, Amedspor’un yalnız bu kentin takımı olmadığını, Avrupa’ya açılmış milyonlarca taraftara sahip bir takım olduğunu söyledi. Tugay son haftalarda kentteki atmosfere dair, “Herkes inanmış ve kenetlenmişti sezon başında şampiyon olacağını. Son maçta ve geçen maçta yoğun bir ilgi vardı. 30-40 bine yakın taraftar stadın içindeyse 40-50 bin de stadın dışındaydı. Herkes bu maç bittikten sonra şampiyonluk kutlamalarına başlayacaktı. Ama maalesef talihsiz ve kötü bir oyun oldu. Sahadan mağlup ayrıldık. Önümüzde iki maç var. Rehavete kapılmadan daha iyi oynayıp inşallah Soma’da galip geliriz” dedi.

"HALK TÜM SALDIRILARA KARŞI KENETLENDİ"

Amedspor’un şampiyonluğunun önemine değinen Tugay, yaşanan zorlukları, yasakları ve saldırıları da hatırlattı: “Bu bir onur meselesidir. Dünyada eşine rastlanmamış biçimde yaklaşık 5 yıldır deplasman yasakları sürüyor. Bu kadar baskı, saldırılar Amedspor’un üstüne gelmeler, cezalar... Amedspor’un yerine başka bir takım olsaydı belki şu anda kapanma noktasına gelirdi. Ama taraftarlar, bütün bölge halkı Amedspor’un etrafında kenetlendi ve o zorlu süreci hep birlikte el ele vererek atlattık.”

"BARIŞIN TEMELLERİNDEN BİRİ"

Takımın kuruluş döneminden bu yana artan baskıları anlatan Tugay sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu takım kurulduğu zaman Amed diye bir takım yok dediler. Oysaki Amed, Amid yüz yıllardır var. Bütün herkesi Amedspor’a bir düşman grupmuş gibi baktı. Çirkin saldırılara maruz kaldık, maalesef yöneticilerimiz Ankaragücü maçında dayak yedi, tribünden atıldı. Oysaki Amedspor’a sahip çıkılsaydı, dışlama olmasaydı Amedspor barış temellerinden biri olacaktı. Biz yine her şeye rağmen bunu sürdürmeye çalışıyoruz. Amedspor’a el uzatırsanız inanın ki barışın yolu da buradan geçer. Biz zaten her zaman barıştan yanayız. Türkiye’ye bir kardeşlik, barış, sevgi göstermek adına şampiyon olmamız gerekir.”

"YAŞASIN AMEDSPOR MÜCADELEMİZ"

Saldırıların en somut örneği olan Bursaspor’u hatırlatan Tugay, “Herkes izledi, eğer Bursa’da yaşanan olaylar Diyarbakır’da yaşanmış olsaydı Amedspor’u men ederlerdi. Ama bunun olmaması adına bir şey yapılmalı. Futbol federasyonu tabelasında ‘Futbol barış, kardeşlik ve dostluktur’ diyor, evet doğrudur. Ama diğer takımlar için geçerli bu, bölge takımları için geçersiz oluyor” dedi.

“Amedspor bir kimliktir” diyen Tugay, “Ondan dolayı da Amedspor etrafında kenetlendiler. Yaşasın Amedspor mücadelemiz. Takıma başarılar diliyorum” çağrısında bulundu.

"SADECE BİR TAKIM DEĞİL"

Amedspor’un şampiyonluk mücadelesine dair Diyarbakırlı yurttaşlarla da konuştuk. Kente Amedspor’un şampiyonluğuna tanıklık etmek için Fransa’dan geldiğini belirten Cafer Barış, “Her zaman kardeşliğin ve insanlığın bir sembolü oldu. O açıdan bu şampiyonluk önemli. Heyecanlıyız, bekliyoruz, desteğimiz sonsuz” dedi.

Taraftarlardan Aziz Bakırcı ise “Amedspor sadece bir takım değil. Bizim için bir aile oldu. Şampiyonluk yolunda devam edeceğiz ve şampiyon olacağız. Yenildiysek de can sağlığı olsun” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da, Filistin'e destek veren milletvekiline "terör propagandası" suçlaması

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesinde ilk seçimle göreve gelen rektör Prof. Dr. Üstün Ergüder okula alınmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa