24 Nisan 2024 12:39

RES'çi şirket gözünü Kuzey Ormanları'na da dikti

Ege'de rüzgar enerjisi projeleri yapan şirket Kuzey Ormanları'na da göz dikti. Bakanlık projeyi onaylarsa, 16 rüzgar türbini kurulacak, binlerce ağaç katledilecek.

Fotoğraf: Özer Akdemir/Evrensel

Paylaş

Birbiri ardınca başlatılan AKP'nin “mega” projeleriyle ağır tahribat alan Kuzey Ormanları'nda talan artarak devam ediyor. Şimdi de Ege'de çeşitli rüzgar enerjisi santrali projeleri yapan bir şirket gözünü Kuzey Ormanları'na dikti.

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'ün haberine göre, Muğla Datça’daki “Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi ve Nitelikli Doğal Koruma Alanı” içerisinde kalan bölgede kurmak istediği rüzgâr enerji santralı (RES) için adım atan Hisarüstü Enerji Yatırımları Anonim Şirketi, Kuzey Ormanları’na da RES yapmak için girişimlere başladı.

16 TÜRBİN DİKECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvuruda bulunan şirket, onay alması durumunda tarım ve ormanlık alanlardan oluşan bölgeye 16 türbin dikecek. Şirket bu projesi için 936 milyon TL harcayacak. Bakanlık, projeye ilişkin 23 Mayıs’ta halkın katılımı toplantısı yapılacağını duyurdu.

Proje kapsamında Türbinler arası ulaşım için yaklaşık 30 bin metre uzunluğunda ve 10 metre eninde yollar açılacak. Bu, binlerce ağacın yok edilmesi anlamına geliyor. Beş kilometre mesafede Danamandıra Tabiat Parkı bulunan proje alanına en yakın konut ise 67 metre mesafede bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Günaydın: Basın yasağı bu kadar kolay verilmemeli

SONRAKİ HABER

Dosya: 2024 1 Mayıs’ına giderken | Çalışırken ölmek istemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa