25 Nisan 2024 19:18

IFFCO işçileri için destek açıklaması: İşçiler işe dönene kadar direneceğiz

IFFCO Turkey fabrikasında sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilere destek ziyaretinde bulunan TMMOB üyeleri, işçilerin talepleri karşılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Fotoğraf: Ramis Sağlam/Evrensel

Reklam

TMMOB, İzmir’de faaliyetini sürdüren Iffco Turkey Gıda’da Tekgıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan 4 mühendis ile bir işçiyi ziyaret etti. Ziyarette, Tekgıda-İş Sendikası yöneticileri ile Öz Gıda-İş üyesi Lezita işçileri de yer aldı.

İzmir Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde bulunan IFFCO AŞ’de uğradıkları mobbinge, fazla mesai sürelerine ve düşük ücretlere karşı iş yerinde örgütlendikleri için işten atılan mühendis ve işçi ile dayanışmak için basın açıklaması yapıldı.

Kurumlar adına basın açıklamasını TMMOB'a bağlı Gıda Mühendisi Odası İzmir Şube Başkanı Ömer Ulaş Kırım okudu. Basın açıklaması öncesinde Praksis müzik grubu şarkılarıyla destek verirken, "Birleşe birleşe kazanacağız", “İş ekmek yoksa barışta yok" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

İşten atıldıktan sonra 53 gündür mücadelelerine devam eden arkadaşları için burada olduklarını söyleyen Kırım, IFFCO Turkey ile 15 Nisan günü bir toplantı yapıldığını söyledi.

“OLUMLU ADIM ATILMADI”

Tüm iyi niyetli girişimlerine rağmen firma tarafından işe geri dönüşün reddedildiğini belirten Kırım, "Görüşmede firma yetkilileri, her ne kadar işten çıkarılmaların sendikal faaliyetler ile ilgili olmadığını söylemişlerse de aynı zamanda işten çıkarılan arkadaşlarımızın sendikalı olarak fişlendiklerini de kendi ağızları ile itiraf etmişlerdir" dedi.

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Tekgıda-İş Sendikasının fabrika içinde örgütlenme hakkını elde etmesine rağmen firmanın, hukuki yolları bahane ederek süreci uzatmaya çalıştığını sözlerine ekleyen Kırım, hukuki süreçlerin uzunluğunun bu hakkın kullanılmasının önüne geçmeyeceği vurgusunu yaptı.

CEO GÖREVDEN ALINDI

IFFCO firmasının merkezi tarafından IFFCO Turkey’de üst düzey görevden almalar ve görev değişiklikleri yapıldığı bilgisini paylaşan Kırım, "Bu durum göstermektedir ki haklı direnişimiz ve üst düzey yöneticilerin uyguladıkları mobbing ve adaletsizlikler, keyfi işten çıkarmalar şirketin merkezinde de rahatsızlığa ve kaygıya sebep olmuştur. Şirketin Türkiye CEO’su görevden alınmış insan kaynakları departmanına da üst düzey atama yapılmıştır" diye konuştu.

"DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Haksız yere işten atılan işçilerin işe iadeleri sağlanana kadar her türlü mecrada baskıyı arttırmaktan geri durmayacaklarını sözlerine ekleyen Kırım, dayanışmayı güçlendirerek devam ettireceklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam