29 Nisan 2024 16:33
Son Güncellenme Tarihi: 29 Nisan 2024 17:00

Özel-Erdoğan görüşmesi: Belediyelere engeller gündeme getirilecek 

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında yapılması beklenen görüşmenin 2 Mayıs’ta yapılacağı belirtildi. CHP MYK'sinde görüşme ele alındı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Kübra KIRIMLI
Ankara

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki perşembe günü gerçekleşmesi beklenen görüşme, CHP MYK toplantısında ele alındı. Erdoğan’ın anayasa değişikliği teklifi karşısında gündeme getirilecek eleştirilerin ele alındığı toplantıda, görüşmede belediyelerin cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmayan projeleri önündeki engellerin kalkmasının da görüşmede konuşulması üzerinde duruldu. 

ÖZEL ESKİ BAŞKANLARLA GÖRÜŞECEK

MYK toplantısında Özel ile Erdoğan arasındaki görüşmede konuşulacak başlıklar ele alındı. Erdoğan ve Özel arasındaki görüşmenin 2 Mayıs perşembe günü veya önümüzdeki hafta içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor. Özel, Erdoğan ile yapacağı görüşmesi öncesinde partisinin eski genel başkanlarını da arayarak fikirlerini soracağı öğrenildi. Önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmeye ilişkin “Sarayla müzakere değil, mücadele olur” sözleri kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu

GÖRÜŞMEDEKİ GÜNDEMLER KONUŞULDU

Erdoğan’ın anayasa değişikliğine destek istemesi karşısında CHP bağımsız yargı vurgusu yapacak. Görüşmede mevcut anayasanın dahi uygulanmadığı koşullarda yeni anayasa tartışmalarına girilmeyeceğinin vurgulanması üzerinde duruldu. Bu kapsamda Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına uyulması çağrısında bulunacak olan Özel’in çantasında diğer konular arasında en düşük emekli maaşlarının asgari ücret sınırına çıkarılması, Gezi Davası’nda tutuklamaların sona ermesi, CHP’li belediyelerinin borç yükü ile devraldığı belediyelerin mali durumu olacak. Ayrıca CHP’li belediyelerin halihazırda uluslararası kredilerle birlikte Erdoğan’ın imzasını bekleyen çok sayıda projesi var. Yerel yönetimlerde iktidarın engeliyle karşılaşan projelerin onaylanması istenecek. Yine Erdoğan yönetiminin dış politikasına dair eleştiri ve önerilerin de görüşmede dile getirilmesi gerektiği ifade edildi.

ÖNCEKİ HABER

Gabonlu Dina'nın ailesi: Çocuğumuz öldü ve sonuç yok, adalet istiyoruz

SONRAKİ HABER

Düden Çayı yine köpüklendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa