30 Nisan 2024 11:45

Hamas: İsrail Gazze’den askerlerini çekmeyi hâlâ reddediyor

Hamas'tan üst düzey bir yetkili, İsrail'in savaşa kalıcı bir son verilmesi yönündeki talepleri görmezden gelmeye devam ettiğini belirtti.

Fotoğraf: Dawoud Abo Alkas/AA

Paylaş

Hamas, İsrail’in son ateşkes önerisini incelemeye devam ediyor ancak gruptan üst düzey bir yetkili, savaşa kalıcı bir son verilmesi yönündeki talepleri görmezden gelmeye devam ettiğini belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron’a göre İsrail, yaklaşık 130 İsrailli esirin serbest bırakılması karşılığında 40 günlük kalıcı bir ateşkes ve potansiyel olarak binlerce Filistinli mahkumun serbest bırakılmasını teklif etti.

El Cezire’ye konuşan Hamas Yöneticilerinden Usame Hamdan ise "İsrail gazetelerinden anlaşıldığı kadarıyla hâlâ iki önemli konuda ısrar ediyorlar: Tam bir ateşkes istemiyorlar ve Gazze’den çekilmeyi ciddi bir şekilde- konuşmuyorlar” dedi.

“Aslında hâlâ varlıklarından bahsediyorlar, bu da Gazze'yi işgal etmeye devam edecekleri anlamına geliyor” diyen Hamdan arabuluculara ciddi soruları olduklarını söyleyerek, “Olumlu yanıtlar gelirse ilerleyebileceğimizi düşünüyorum” yorumunda bulundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Numan Kurtulmuş ile görüşen Özgür Özel: Anayasaya uymuyorken yeni anayasa yapsanız ne olur

SONRAKİ HABER

EMEP Tuzla İlçe Örgütü: 1 Mayıs gücümüzü gösterme günüdür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa