30 Nisan 2024 17:18

DEÜ Hastanesinde açıklama yapan sağlık emekçileri 1 Mayıs'a çağırdı

DEÜ Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri, iş yerinde yaptığı açıklama ile işçi ve emekçileri sorunlarının çözümü için 1 Mayıs 'ta alanda olmaya çağırdı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesinde örgütlü olan Sağlık-İş ile SES üyeleri iş yerinde yaptığı açıklama ile işçi ve emekçileri sorunlarının çözümü için 1 Mayıs 'ta alanda olmaya çağırdı.

Sağlık İş üyesi işçiler, iş yeri temsilciliği önünde toplanarak Başhekimlik binası önüne yürüdü. Burada açıklamayı okuyan Sağlık-İş Sendikası İş Yeri Temsilcisi Yılmaz Esen, özel sektörde çalışan sağlık emekçileri her an işten atılma korkusu ile düşük maaşlarla yaşamaya çalışırken, kamudakilerin de 696 sayılı KHK mağduriyetini gün geçtikçe daha fazla hissettiğini dile getirdi. Kadroya geçenler ile geçemeyenler arasındaki ücret makasının gün geçtikçe arttığını ifade eden Esen, “Yoksulluk gerçeği ete kemiğe bürünmüş şekilde karşımızda duruyor. Vergi yükü de her geçen gün artıyor. Sene içinde nerede ise 2 aylık maaşımız vergiye gidiyor. Her türlü haksızlığa, yoksulluğa, işsizliğe, emeğin yok sayılmasına karşı 1 Mayıs 'ta alanda olacağız” dedi.

Sağlık-İş İzmir Şube Başkan Yardımcısı Nurettin Hortum da sağlık emekçilerini alanlara davet ederek 1 Mayıs çağrısı yaptı.

SES adına açıklamayı okuyan İş Yeri Temsilcisi Hülya Candan, yoksulluk sınırının üzerinde, emekliliğe yansıyan bir ücret 5510 kadrosu ile oluşan kayıpların giderilmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, güvenceli kadrolarla yeterli personelin sağlanması, vergi adaletinin sağlanması taleplerini dile getirdi. SES İzmir Şube Yöneticisi Günseli Uğur da OVP ile artan esnek çalışma koşullarına ve artan yoksulluğa dikkat çekerek, 1 Mayıs'ta Gündoğdu Meydanı’na çağrı yaptı.

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam