01 Mayıs 2024 18:48

Kaftancıoğlu'dan 1 Mayıs değerlendirmesi: ‘Vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yapmak yerine Saraçhane denilseymiş...

CHP'nin eski İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu, 1 Mayıs değerlendirmesinde " ‘Vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yapmak yerine Saraçhane denilseymiş daha şık ve bana göre doğru olurmuş" dedi.

Fotoğraf: Şerif Karataş/Evrensel

Paylaş

Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından 1 Mayıs’a dair izlenimlerini yazdı. Kaftancıoğlu, partisinin de dahil olduğu  Taksim çağrısını şu ifadelerle eleştirdi: “Emniyet güçleri bile durduramayacaklarını düşünürken gerginlik yaşanmaması adına sendikalar ve partiler tarafından ‘vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yapmak yerine Saraçhane’de 1 Mayıs’ı kutlayacağız denilseymiş daha şık ve bana göre daha doğru olurmuş” dedi.

İstanbul’da işçi sınıfının 1 Mayıs Emek, Dayanışma ve Mücadele Günü polis ablukası altında gerçekleşti. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB’den oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüyüş çağrısı yaptı. 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkan kara yolları ve toplu ulaşım hatları İstanbul Valiliği tarafından kapatıldı.

Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından, "1 Mayıs izlenimim ve konuşulanlar" başlığıyla bir paylaşım yaptı. Kaftancıoğlu, polis barikatının fotoğrafını eklediği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sabah erkenden Taksim ve civarında polis kaynıyordu haliyle

Güvenlik güçlerinin kendi aralarındaki diyologları:

“-Abi bizimkiler! çok korkuyorlar Taksim’e çıkılmasından

-Sendikalar kararlı durur CHP(Özgür Özel denildi) yürürse durduramayız

-Onlar vazgeçmezse durdurmamız zor

-Çıksalar ne olacak ki? ”

Böylesi bir dönemde, Emniyet güçleri bile durduramayacaklarını düşünürken gerginlik yaşanmaması adına sendikalar ve partiler tarafından ‘vazgeçilecek yürüyüş’ için çağrı yapmak yerine Saraçhane’de 1 Mayıs’ı kutlayacağız denilseymiş daha şık ve bana göre daha doğru olurmuş.

Kısmetse seneye diyelim. #1Mayıs

Bu da kapak olarak(Yeni Anayasa Kitapçığına)  burada kalsın"

(HABER MERKEZİ)

Euro 2024
ÖNCEKİ HABER

Gezi tutukluları Atalay ve Kahraman'dan 1 Mayıs mesajları

SONRAKİ HABER

May Day in İstanbul: Anger on one side, blockade on the other

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa