02 Mayıs 2024 13:35

İşçi Filmleri Festivali İstanbul ve Ankara'da açılışını yapıyor

Bu yıl 19'cusu düzenlenen İşçi Filmleri Festivali İstanbul ve Ankara'da açılışını gerçekleştiriyor. Festival, İstanbul ve Ankara etaplarının ardından yıl sonuna kadar farklı illerde de düzenlenecek.

19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali afişi

Paylaş

Bu yıl 1-11 Mayıs tarihleri arasında 19. kez seyirci ile buluşacak olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bu akşam İstanbul ve Ankara’da açılışını yapıyor. İstanbul’da 19.30’da Beyoğlu Sineması’nda Güzide Arslan sunuculuğunda gerçekleşecek açılışta onur konuğu olarak Menderes Samancılar ve set emekçisi Eyüp Boz yer alacak. Açılış filmi ise işçi sınıfı filmleriyle bilinen İngiliz yönetmen Ken Loach’un son filmi “Umudunu Kaybetme/The Old Oak” olacak.

Ankara’da ise festivalin açılış gecesine bugün 18.30’da Kuğulu Park’ta buluşularak bir yürüyüş ile gidilecek. 19.00’da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Oyuncu, Yönetmen ve Yazar Onur Gazdağ ve Oyuncu Çisil Cansu Özer sunuculuğunda gerçekleşecek açılış gecesinde Sağlık Emekçileri Korosu ve Dedemin Bol Şalvarı sahne alacak. Açılış filmi olarak Yönetmen Nejla Demirci’nin “Kanun Hükmü” belgeseli gösterilecek ve yönetmen konuk olarak katılacak.

19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin Ankara'daki açılış programının afişi

Festivalin İstanbul ve Ankara etaplarının ardından 19. İFF, 2024 yılı sonuna kadar Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenecek.

Festival programı ve seçkisine www.iff.org.tr adresinden ulaşılabilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

DEM Parti CHP’yi ziyaret edecek

SONRAKİ HABER

EMEP: 1 Mayıs’taki yasakçı tutumu lanetliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa