Diyarbakırlılar Amedspor'un şampiyonluğunu kutladı: Amedspor vardır var olmaya devam edecek

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amedspor, ligin son hafta maçında evinde Menemenspor ile 0-0 berabere kalarak 81 puanla şampiyon oldu ve 1'inci Lig'e yükseldi.

04 Mayıs 2024 15:58
Son Güncellenme Tarihi: 04 Mayıs 2024 22:55
Paylaş

Dilan TEMİZ
Diyarbakır

Haftalardır kentte sayısız kutlamaların ardından final kutlaması Amedspor’un Menemenspor’la karşılaşmasında gerçekleşti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı grupta şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor kendi sahasında ağırladığı Menemenspor’la karşılaşmasında 0-0 berabere kaldı. Amedspor, 81 puanla şampiyon oldu ve 1. Lige yükseldi.

Diyarbakır’da sabah saatlerinden başlayan şampiyonluk heyecanı bilet kuyruklarıyla stadın önünden de devam etti. 33 bin kişilik Diyarbakır Stadyum’u hınca hınç doldu. Siyasi partiler, milletvekilleri, emek ve demokrasi güçlerinin de yer aldığı maçta büyük bir coşku hakimdi. Maçın bitmesiyle taraftarlar mutluluk ve heyecanla “Diren ha Diyarbekir diren” şarkısıyla stada akın etti.

DAVULLA, ZURNAYLA, HALAYLA ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI

Ardından davullarla, zurnalarla, halaylarla kutlamalar başladı. Kentin hemen hemen her yerinde kutlamalar yapıldı. Taraftarlar havai fişeklerle, araç konvoylarıyla rengarenk meşalelerle renkli görüntüler oluşturdu.

Taraftarlardan Mustafa “Amedspor’u kutluyorum. Amedspor vardır ve var olmaya devam edecek. Amedspor’un olmadığını iddia edenler gelip burada bu atmosferi görsünler” diyerek sevincini dile getirdi.

Antep’ten maçı izlemeye geldiğini söyleyen Korkut ise “Bu başarıyı kutluyoruz. Amedspor’a 1. Lig’de başarılar diliyoruz. Şampiyon Amedspor. Mutluyuz, coşkuluyuz. Beraber bu takımın şampiyonluğunu kutlamaya geldik. Taraftarımıza ve kulübümüze saygılarımızı iletiyoruz “diye konuştu.

“BURSASPOR GİBİ TAKIMLARA KARŞI ŞAMPİYON OLDU”

Ramazan Ürper, bir Amedspor taraftarı olarak çok mutlu olduğunu belirterek, “Amedspor sürekli taraftar yasağı gördü. Her zaman ama her zaman Amedspor’a karşı geldiler ama Amedspor 2. Lig’de şampiyon oldu, 1. Lig’de de bunu sürdürecek. Taraftarlar olarak sürekli takımımızın arkasındayız. Bursaspor gibi takımlara karşı Amedspor şampiyon oldu çok mutluyum” dedi.

Kadın taraftarlardan biri “Çok mutluyuz memleketimizin takımı şampiyon oldu. Çok gurur duyuyoruz jin, jiyan, azadî diyoruz” dedi.

İrem Şaşmaz şöyle konuştu: “Gayet gururluyuz. Zaten bu şampiyonluğu bekliyorduk uzun zamandır. Amedspor’a hep güveniyorduk. Kötü de olsa iyi de olsa hep arkasındayız. Sonuna kadar Amedspor diyoruz, jin, jiyan, azadî.”

Bir başka taraftar ise, “Amedspor’u kutluyorum, başarılar diliyorum. Barış istiyoruz tüm Kürtler için isteğimiz odur” dedi.

Kutlamalar tüm ilçelerde ve sokaklarda gece boyu sürdü. Kutlamaların merkezi Yenişehir ilçesi Ofis semtinde ise on binler bir araya geldi. Taraftarlar dev bayraklar ve meşalelerle kutlamalara katıldı. Davul ve zurna eşliğinde halaylar çeken taraftarlar “İşte taraftar işte şampiyon”, “Yeşil kırmızı şampiyon Amedspor” sloganlarıyla kutlamalara gece boyu devam etti.

ÖNCEKİ HABER

Nitelikli eğitim için el ele verelim

SONRAKİ HABER

Afyonkarahisar Belediyesinden mülteci düşmanı tarife: Nikah bedeli 25 kat artırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa