07 Mayıs 2024 00:12

Binlerce İsrailli derhal ateşkes için sokağa döküldü

İsrail savaş kabinesinin ateşkes önerisini reddetmesi ve Refah kentine operasyon başlatma kararı alması İsrail halkı tarafından protesto edildi.

Fotoğraf: Saeed Qaq/AA

Paylaş

Gazze’de ateşkes ve esir takası talebiyle İsrail’in birçok kentinde binlerce İsrailli gece sokağa döküldü.

Protestolar, İsrail savaş kabinesinin, Hamas’ın gecenin erken saatlerinde kabul ettiği ateşkes önerisinin reddedilmesi ve Refah kentine operasyon başlatma kararı almasıyla başladı.

Tel Aviv’de yaklaşık bin kişi İsrail askeri karargâhı yakınlarında toplandı ve gece geç saatlere kadar şehrin ana otoyolunu kapattı. Polis bazı protestocuları caddeden kaldırarak ve gösteri sırasında yakılan ateşleri söndürerek yolu açmaya çalıştı. At sırtındaki diğer polisler “Derhal anlaşma!” sloganları atan kalabalığın etrafını sardı.

Kudüs’te de yüzlerce kişi rehine anlaşması yapılması çağrısında bulundu. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun evine doğru yürüyen göstericiler “Kan ellerinizde” yazılı bir pankart taşıdı.

Hayfa, Beerşeba ve Raanana şehirlerinde de daha küçük çaplı protestolar düzenlendi.

Netanyahu’nun evinin önünde Gazze’de rehin alınan Haim Peri’nin torunu Mai Albini Peri elinde “Refah, büyükbabamın pahasına değil” yazılı bir pankartla eyleme katıldı.

Eylemciler, İsrail'in Refah'a saldırısına tepki gösterdi. Bölgede önlem alan İsrail güçleri, yürüyüşe geçen göstericilere müdahale etti.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Amsterdam ve Viyana Üniversitesi öğrencileri: Soykırıma son, İsrail'e boykot

SONRAKİ HABER

İsrail ordusu Refah sınır kapısını işgal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa