07 Mayıs 2024 02:25

Cezaevlerinin önünde ‘Özgürlüğe ses ver’ eylemi

Mahpus yakınları Diyarbakır, Batma, İstanbul, İzmir, Mersin ve Adana’da bulunan cezaevlerinin önünde “Özgürlüğe ses ver” eylemi başlattı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Cezaevlerinde “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” talebiyle başlatılan eylemler sürüyor. 27 Kasım 2023’te süreli-dönüşümlü açlık grevi başlatan mahpuslar, 4 Nisan’da telefon ve aile görüşlerine çıkmama, mahkemeleri boykot etme kararı aldı.

 Mahpusların eylemleri sürerken, mahpus yakınları da benzer taleplerle adalet nöbeti eylemlerini farklı bir aşamaya taşıdı. Mahpus yakınları Diyarbakır, Batma, İstanbul, İzmir, Mersin ve Adana’da bulunan cezaevlerinin önünde “Özgürlüğe ses ver” eylemi başlattı.

Mahpus yakınları, Diyarbakır’daki eylemde Diyarbakır Kampüs Cezaevi önünde bir araya geldi. MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD FED), Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi eyleme destek verdi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Güney Afrika'da inşaat halindeki bina çöktü: 5 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

İspanya’da üniversite öğrencilerinden Filistin’e destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa