07 Mayıs 2024 11:09

Bahçeli'den Osman Kavala ve Gezi davası çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında Gezi Davası tutukluları üzerinden yapılan açıklamaları hedef aldı.

Fotoğraf: Harun Özalp/AA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında konuştu.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'yi Gezi Davası ve Osman Kavala'nın yeniden yargılanmasına dair yazdıkları üzerinden hedef alan Bahçeli, "Emin olunuz bu şahıs, doğrudan doğruya 'Osman Kavala serbest bırakılmalıdır' dese daha tutarlı ve omurgalı olurdu. Suç eski sistemde işlendi yeni sistemde geçersiz demek devleti ve milleti bilmeyen bilse de hasır altı eden tetikçilerin ve kimliksizliklerin harcıdır. Bunlar Gezi'nin gizli adamlarıdır." dedi.

Yargının bağımsız olduğunu savunan Bahçeli, Özgür Özel'in açıklamalarına dair ise "CHP Genel Başkanı, Avrupa Parlamentosu'na ziyarete gittiğinde saati sorunca 'Sen önce Kavala'yı çıkar' yanıtını almış. Sayın Özel'in kolunda saati yok mudur? Saati sormak yerine PKK ve FETÖ'ye verilen destekleri muhatapların yüzüne vurması gerekmez miydi? Sayın Özel, saati merak ederse bana sorabilir, köstekli saatimi açar kendisiyle açık açık paylaşırım." diye konuştu.

Bahçeli, "Siyasette normalleşme" ve Erdoğan ile Özel'in görüşmesine dair ise "Siyaset kavga arenası değil, konuşma ve düğümleri çözme sahasıdır. Sözün ateşiyle münakaşa ve muharebe etmek yerine; akıl ve ahlaki mutabakat ve müzakereyle Türkiye'mizin yükseliş sürecine herkes destek vermelidir. Türk ve Türkiye Yüzyılı'na müzahir tavır ve tutum geliştirmek her siyasi parti ve siyasetçi için milli sorumluluktur. DEM'lenmek yerine kantı, yani şekerli suyu tercih etmek, bundan da yudum yudum içmek akla en yatkın seçenektir. Sayın Cumhurbaşkanımız ile CHP Genel Başkanı'nın görüşmesinin esasını es geçip boş koltukla meşgul olanların boşa ve boşluğa düşmeleri pek tabii kendi bilecekleri şeydir. Biz boşlukla ve boş yapanlarla değil, ülkesi ve milleti için dolu heves ve heyecanları olanların ne söylediğine, neyi hedeflediğine bakıyor, bununla ilgileniyoruz. Ancak bazı kilit mahiyetli tartışma konularıyla ilgili de görüşümüzü paylaşmak istiyoruz. Bir defa siyasetin yumuşama ve normalleşmesinin vasatı Türkiye ve Türk milletinin ortak değerleri, ortak çıkarları, ortak geleceğidir. DEM'lenenlerin ayılması bir başka düşüncemiz ve temennimizdir." ifadelerini kullandı. 

1 MAYIS AÇIKLAMASI

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararına rağmen engellenen İstanbul 1 Mayıs'ına katılanlara "Üç beş haydut", “Haçlı kalıntısı” diyen Bahçeli, kitleye müdahale eden kolluk kuvvetlerini övdü, "Polisler asıl emekçilerdir" dedi. 1 Mayıs üzerinden CHP'yi de hedef alan Bahçeli, "Emek ve dayanışmayla Taksim'in ne alakası vardır? 1 Mayıs 1977'deki acıklı ve vahim hadiselerin tekrarı mı planlanmaktadır? Emek kutsaldır, emekçilerimiz saygındır. Ne var ki emekle, emekçiyle hiçbir bağı ve bağlantısı olmayan 3-5 haydudun 1 Mayıs'ı terörize etme çabası emekçi düşmanlığına hizmettir. CHP, DEM'in ve marjinal partilerin bu düşmanlığa çanak tutmaları kimin kiminle yol yürüdüğünün özetidir" ifadelerini kullandı.

SİNAN ATEŞ İDDİANAMESİ

Sinan Ateş cinayeti iddianamesi ile ilgili de konuşan Bahçeli, "Hazırlanan 145 sayfalık iddianame dolayısıyla MHP ve ülkü ocaklarına iftira atan kan ve çamur sıçratan alçaklar koalisyonu ne hikmetse devlet ve millet karşıtlarına kucak açmakta methiyeler düzmektedir. Hayatın hiçbir defa ülkücünün hakkını hukukunu ve haysiyetini gözetmeyen mihrakların partimiz ülkü ocaklarını bir cinayetle anma teşebbüsleri ayrıca değerlendirilmesi gereken şerefsizce bir saldırganlıktır. bugüne kadar niye iddianame hazırlanmadı diye sordular. İddianame hazırlandı, içi boş dediler, davamızı yargılamak için kuyruğa girdiler. Milliyetçi Hareket Partisi olarak beklentimizi şudur; meskur İddianame ile ilgili mahkeme tarafından kabul edilip yargılama süreci derhal başlatılmalıdır. Kimin elinde hangi bilgi ve belge varsa mahkemeye sunmalıdır. Hatta şahit olarak dinlenmek isteyenlere mahkeme kapısı açılmalıdır. Televizyon ekranlarına mahkeme yargılanamaz. CHP'den dibine kadar malum partiler neyi biliyorlarsa acilen mahkemeye yetiştirmelidirler. Bakalım hukuki süreç Ankara'da mı bitecek yoksa Pensilvanya'ya mı dayanacak, hodri meydan. Hep beraber göreceğiz" dedi. 

Konuşmasının devamında Fuzuli'nin "Herkesin bir derdi var, kimi anlatır dilini yorar, kimi susar yüreğini yakar" sözünü tekrarlayan Bahçeli, "Yüreğimiz yansa da dilimizi bunlara karşı artık yormayacağız." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de yolcu treni vagonunun tekeri raydan çıktı; yolcular tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili iddianame hazırlandı: Sanıklar için 27 yıla kadar hapis istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa