Bakırhan'dan Şener'in kayyum iddiasına yanıt: Tetikçilerin söylediklerini dikkate almayız
Nedim Şener'in "27 belediyeye kayyum atanacak" iddialarına yanıt veren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "İtirafçıların, tetikçilerin söylediklerini dikkate almayız" diye konuştu.
![Bakırhan'dan Şener'in kayyum iddiasına yanıt: Tetikçilerin söylediklerini dikkate almayız](https://staimg.evrensel.net/upload/dosya/260436.jpg)
Fotoğraf: MA
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Hürriyet yazarı Nedim Şener'in 27 DEM Partili belediye başkanı hakkında açılan soruşturmaları gerekçe göstererek "İçişleri Bakanlığı tarafından Anayasa ve Belediye Kanunu’na göre kayyum atanması yasal zorunluluk" ifadelerine tepki gösterdi.
Halk TV'de katıldığı programda konuşan Bakırhan, "Nedim Şenerin mantığına göre onun hakkında da soruşturma vardı, o zaman onun da program yapmaması gerekiyor: Biz böyle itirafçıların, tetikçilerin söylediklerini dikkate almayız. Türkiye eski Türkiye değil. Kürtler de eski Kürtler değil!” ifadelerini kullandı.
Bakırhan, ayrıca soruşturma ve kovuşturmadan dolayı belediye yönetimlerinin görevden alınmadığını, kararın Yargıtay'da onanmasından sonra belediye meclislerinin yeni yönetimlerini seçtiğini söyledi. Bakırhan, "Türkiye’de hakkında soruşturma olmayan kimse yok. Örneğin Ekrem İmamoğlu hakkında da var. O zaman hepsini görevden alacaksınız. Böyle bir mantık olabilir mi?” diye konuştu.
Bakırhan ayrıca, "Ben de Siirt belediye eş başkanıydım, 3 yıl tutuklu kaldım. AİHM 'ihlal' kararı verdi. Dünya kadar da para verdiler bana. Soruşturmayla, kovuşturmayla, bir ihbarcının olmayan gizli tanık ifadeleriyle kim hakkında soruşturma açılmaz ki? Türkiye eski Türkiye değil. Kürtler de eski kürtler değil. Van’da gaspetmeye çalıştılar halk cevabını verdi. Kimse bizim belediyelere el koyamaz gasp edemez" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et