08 Mayıs 2024 12:15

Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz ile görüşmesine dair açıklama

Özgür Özel'in iktidara yakın muhabir Taha Hüseyin Karagöz ile görüşmesi tartışma yarattı. Özel tepkiler üzerine "Kapıdan çevirecek halimiz yoktu" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki makamında AKP'ye yakın Taha Hüseyin Karagöz ile bir araya geldi.. Görüşme sonrası gelen tepkiler üzerine Özel, “Nikah davetiyesi için uğradı, kapıdan çevirecek halimiz yoktu. Bu yerel seçim döneminde pek çok CHP’li belediye başkanını da yayınlarına aldı" açıklaması yaptı.

Özgür Özel, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Taha Hüseyin Karagöz ile buluştu. Karagöz buluşmayı X hesabından duyurdu. Özel’in "kibar ve samimi bir ev sahibi" olduğunu söyleyen Karagöz, görüşmeden fotoğraflar paylaştı. Karagöz paylaşımında "Siyasette ortamı yumuşatacak adımların yenilerini planlıyor. Sadece görüşmek bağlamında değil, sahiplenmeyi de katıyor. Türk politikası adına umut verici gelişmeler doğrusu." ifadelerini kullandı.

Taha Hüseyin Karagöz, İYİP Grup Başkanvekili Turhan Çömez ile de görüştü.

GÖRÜŞMEYE TEPKİLER

Özgür Özel'in ve Turhan Çömez'in Karagöz'le görüşmesi tepkiyle karşılandı.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AÇIKLAMA

Eleştirilerin ardından Halk TV’den İsmail Küçükkaya’ya konuşan Özgür Özel, “Nikah davetiyesi için uğradı, kapıdan çevirecek halimiz yoktu. Bu yerel seçim döneminde pek çok CHP’li belediye başkanını da yayınlarına aldı" dedi.

Tepkilerin ardından bir paylaşım yapan Taha Hüseyin Karagöz de "Kafa karışıklığına sebebiyet vermemek adına, tüm ev sahipleri ile gazeteci - politikacı diyaloğu içinde görüştüm, görüşüyorum, görüşeceğim. Şimdiye kadar hakaret, asılsız iddia ya da benzeri hiçbir dava lekesine bulaşmadım. Önceden olduğu gibi inandığım doğrular çerçevesinde bazen eleştirecek bazen destekleyeceğim. Elbette ikili hukukumu da, onların buna gösterdiği hassasiyeti göstererek koruyacağım" ifadelerini kullandı.

NE DEMİŞTİ?

Taha Hüseyin Karagöz, Aralık 2022’de İBB Başkanı İmamoğlu’nun bir restoranda eşi Dilek İmamoğlu ile yemek yediği anlara ilişkin izinsiz çekilmiş bir videoyu, içki içmesine dikkat çeken bir ifadeyle paylaşarak hedef göstermişti.

Karagöz, son yıllarda birçok defa ‘İBB’de teröristlerin çalıştığına’ dair yalanlanan iddialar ortaya atmış, "Evinizin önündeki parkın çimlerini biçen İBB personeli muhtemelen birkça yıl önce Kuzey Irak'ta hemzemin geçitlere EYP yerleştiriyordu" sözlerini sarfetmişti.

Karagöz yine Aralık 2022’de İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’ndaki çocuğun istismarı haberlerini hedef almış, "Yusuf Ziya Gümüşel'in 'Beni 6 yaşında evlendirdiler' dediği kızı H.G.K'nın düğün fotoğrafı ortaya çıktı. Çocuğunu düşürdükten sonra psikolojisi bozulan bir kadın üzerinden İslam'a ve Müslümanlara dilediklerince hakaret ettiler. Çünkü dertleri ne kadın ne de çocuktu." ifadelerini kullanmıştı. 

Taha Hüseyin Karagöz, Yenişafak muhabiri olduğu dönemde Hatay'da "Baraj patladı" paylaşımı yapmış ve bölgedeki insanların panik olmasına neden olmuştu.

Karagöz Sanatçı Haluk Levent'in AHBAP Derneğinin 6 şubat depremlerinde alanda olmadığını da iddia etmişti.

Karagöz ayrıca 6 Şubat depremlerinde ailesinden 23 kişiyi kaybettiğini söyleyen yurttaşı, 2019 yerel seçimlerinde Şişli ve İstanbul Büyükşehir’in CHP’li adaylarının seçim kampanyalarını yürüttüğü gerekçesiyle hedef göstermişti.

Karagöz, yine 6 Şubat depremleri için Hatay Samandağ’a gönderilen yardımları CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı’nın ‘stokladığını’ iddia etmişti. Abacı yardımların belediye araçlarıyla dağıtıldığı yanıtını vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kanun Hükmü’ belgeseline uygulanan sansüre sinemacılardan tepki: Kabul etmiyor, sansüre karşı sesimizi yükseltiyoruz!

SONRAKİ HABER

EMEP Milletvekili Sevda Karaca Antep'te Onur Yürüyüşü’ne dönük saldırı ve tehditleri gündeme getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa