08 Mayıs 2024 15:44

İsrail ordusunun baskın yaptığı Şifa Hastanesinde bulunan toplu mezardan 49 ceset çıkarıldı

İsrail ordusunun saldırı düzenlediği Gazze'de kentindeki Şifa Hastanesi yerleşkesinde 3. toplu mezar tespit edildi. 49 Filistinlinin cansız bedenine ulaşıldı.

Fotoğraf: Ali Jadallah/AA

Paylaş

İsrail ordusunun baskın yaptığı Gazze kentindeki Şifa Hastanesinde bulunan üçüncü toplu mezardan 49 Filistinlinin cansız bedenin çıkarıldığı duyuruldu.

AA'nın aktardığı habere göre, Filistin hükümetinin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, Şifa Hastanesinde sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "Sağlık ekipleri, Şifa Hastanesi yerleşkesinde şu ana kadar 3'üncü toplu mezarı tespit etti ve buradan şu ana kadar 49 Filistinlinin cesedi çıkarıldı, çalışmalar sürdürülüyor" ifadesi kullanıldı.

İsrail askerleri tarafından çok sayıda Filistinlinin alıkonulduğuna ve kaybedildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Çalışmalar bitmedi ve yeni onlarca cesedin çıkarılmasını bekliyoruz" ifadesine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, 9 Nisan’da, İsrail ordusunun çekilmesinin ardından güneydeki Han Yunus kenti ile Gazze’deki Şifa Hastanesi ve çevresinden 409 cesedin çıkarıldığını, arama çalışmalarının sürdürüldüğünü duyurmuştu.

25 Nisan'da da Nasır Hastanesinin bulunduğu Han Yunus’taki Sivil Savunma Departmanı Başkanı Yamen Ebu Süleyman, tesiste biri morgun arkasında, biri morgun önünde ve biri de diyaliz binasının yakınında olmak üzere üç ayrı toplu mezar bulunduğunu söylemişti. Ebu Süleyman, toplu mezarlarda cesetlerin üst üste yığıldığını ve sahada infaz yapıldığına dair işaretler bulunduğunu da eklemişti.

Filistin Sivil Savunma Üyesi Mohammed Mughier de, 20 kişinin diri diri gömülmüş olabileceğini söylemişti. 10 cesedin ellerinin bağlı olduğunu, diğerlerinde ise hâlâ tıbbi tüpler bulunduğunu ve bunun da diri diri gömülmüş olabileceklerini gösterdiğini aktarmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Sağlık 2 dakikaya sığmaz"

SONRAKİ HABER

AP Milletvekili Demirel'den Refah açıklaması: Katliamlar için açık çek veren tüm hükümetler sorumlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa