08 Mayıs 2024 15:41

AP Milletvekili Demirel'den Refah açıklaması: Katliamlar için açık çek veren tüm hükümetler sorumlu

İsrail ordusunun Refah'a yönelik operasyon başlatması üzerine açıklama yapan AP Milletvekili Özlem Alev Demirel, "Katliamlar için açık çek veren tüm hükümetler, bu gidişattan sorumludurlar" dedi.

Fotoğraf: oezlem-alev-demirel.de web sitesi

Paylaş

İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarına tepki gösteren Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Özlem Alev Demirel, "ABD'deki, AB'deki ve Almanya'daki siyasi liderler derhal harekete geçmelidirler! Silah sevkiyatı derhal durdurulmalı, İsrail ordusuna verilen lojistik ve istihbarat desteği sonlandırılmalı, ekonomik ilişkiler ve ticaret sürdürülebilir bir ateşkes sağlanana kadar dondurulmalı ve Netanyahu hükümetindeki siyasi liderlere yaptırım uygulanmalıdır" dedi.

AP Milletvekili Özlem Alev Demirel, İsrail ordusunun Refah'a yönelik operasyon başlatması üzerine sert bir basın açıklaması yaptı.

Demirel, "Gerici, aşırı sağcı Netanyahu hükümeti, dünya kamuoyundan gelen tüm uyarı ve tepkileri hiçe sayarak, Gazze'deki katliamını Refah kentine yaydı" dedi. Yaklaşık 1,4 milyon Filistinlinin zorla sürüldüğü Refah'ın bombalandığını belirten Demirel, aynı zamanda yardım malzemeleri için hayati önem taşıyan iki erişim noktasının da kapatıldığını vurguladı.

"Çocukları ve kadınları kitlesel olarak öldürmek, yardım malzemelerinin ulaşmasını engelleyerek acı çeken nüfusu açlıkla cezalandırmak kabul edilemez" diyen Demirel, "Bu tür eylemler 'meşru müdafaa' ile açıklanamaz" şeklinde konuştu.

ABD ve AB'nin "İsrail'in meşru müdafaa hakkı" adı altında bu gerici hükümete açık çek verdiğini ifade eden Demirel, bu ülkelerin sadece siyasi olarak değil, silah sevkiyatıyla da bu katliama dolaylı olarak katkıda bulunduklarını söyledi.

"Artık yeter!" diyen Demirel, ABD, AB ve Almanya'daki siyasi liderlerin derhal harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Silah sevkiyatının durdurulması, İsrail ordusuna verilen lojistik ve istihbarat desteğinin sonlandırılması, ekonomik ilişkilerin ve ticaretin sürdürülebilir bir ateşkes sağlanana kadar dondurulması gerektiğini ifade eden Demirel, Netanyahu hükümetindeki siyasi liderlere yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

Uluslararası düzeyde, özellikle de BM nezdinde, bu köktendinci hükümetin uluslararası hukuka uymaya zorlanması ve hesap vermesi için her türlü girişimde bulunulması gerektiğini belirten Demirel, uluslararası toplumun harekete geçmesi çağrısında bulundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail ordusunun baskın yaptığı Şifa Hastanesinde bulunan toplu mezardan 49 ceset çıkarıldı

SONRAKİ HABER

112 acil çağrı merkezi çalışanları yoğun çalıştırmaya karşı eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa