08 Mayıs 2024 16:18

Gazeteci Aygül hakkında açılan dava ertelendi

AKP’li Eski Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumları tarafından saldırıya uğrayan Gazeteci Sinan Aygül hakkında açılan "hakaret" davası ertelendi.

Sinan Aygül | Fotoğraf: MA

Paylaş

AKP’li Eski Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin biri polis memuru olan iki korumasının saldırısına uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül hakkında, saldırıdan sonra korumalara “hakaret” ettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Tatvan 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Punto24 Dava Takibin X hesabından aktarılanlara göre, duruşma Sinan Aygül ve avukatlarıyla müşteki Yücel Baysalı ve avukatı duruşmada hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Sinan Aygül, “Benim gibi halkın hakkını, devletin malını, kamu yararını savunan bir insanı ne hale soktuğunuzu anlatmak istiyorum. Ben özel mahkemelerde de yargılandım. O zaman demiştim ki birileri ısrarla adaletin bekçisi olmalı. O zamanlar inancım vardı ama bu mahkemede inancımı yitirdim. Dolayısıyla dosya esasına ilişkin savunma yapmak istemiyorum” dedi.

"YARGILANMASI DEVAM ETSİN MAHKEMENİN ÜZERİNDEKİ LEKE KALSIN"

Aygül’ün avukatı Diyar Ok, “Dosyanın şu aşamaya gelmiş olması garabettir. Müvekkil bir gazeteci. Aygül’ün yapmış olduğu haberlerin bir kısmı Tatvan Belediyesi’ni eleştirmeye yönelik. Bunun neticesinde sokak ortasında saldırıya uğradığı aşikar. Buna rağmen fail otururken müvekkil yargılanıyor. Bunun için savunma yapmaktan bile utanç duyuyoruz. Yolsuzluk yaptınız diye haber yaptıysanız sizi sokak ortasında döveriz, üstüne sizi yargılarız deniliyor burada” ifadelerini kullandı. Müşteki Yücel Baysalı, şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Aygül, “Şikayetinden vazgeçilmesini kabul etmiyorum. Bu yargılama devam etsin. Mahkemenin üzerindeki leke kalksın istiyorum” dedi.

Mahkeme, Aygül’ün yaptığı açıklamanın tarihinin ve saatinin net olarak tespit edilmesi için emniyete müzekkere yazılmasına karar vererek davayı 5 Haziran saat 11.30’a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Aygül, 17 Haziran 2023’te Geylani’nin akrabaları olan belediye personeli Yücel Baysalı ile polis koruması Engin Kaplan'ın sokak ortasında saldırısına uğradı. Olayın ardından saldırganlar açığa alındı ve tutuklandı. Saldırganlardan Yücel Baysal 11 Ağustos’ta avukatı aracılığıyla Aygül’ün kendisine hakaret ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı “hakaret” suçlamasıyla Aygül hakkında hazırladığı iddianame Tatvan 1. Asliye Ceza Mahkemesi kabul etmişti. Bu sırada tutuklu saldırganlar 15 Eylül 2023’te Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tahliye edilmişlerdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ASM'lerde vergide adalet eylemi 10. haftasında: Bizlerden yaptığınız ek vergi kesintilerini hangi şirketten yapabiliyorsunuz?

SONRAKİ HABER

Bebekler yoksul doğuyor, iki çocuktan biri yoksul

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa