08 Mayıs 2024 18:25

BM: İsrail'in Refah Sınır Kapısı bölgesine saldırıları nedeniyle Gazze'ye yardım giremiyor

BM, İsrail ordusunun Refah Sınır Kapısı'nı ele geçirerek bölgeye yaptığı saldırılar nedeniyle Gazze Şeridi'ne herhangi bir yardım alınamadığını bildirdi.

Fotoğraf: Mostafa Alkharouf/AA

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) Gazze'deki faaliyetlerinden sorumlu direktörü Scott Anderson, sosyal medya hesabı X üzerinden konuya ilişkin açıklama yaptı.

Refah Sınır Kapısı bölgesine saldırıların devam ettiği ve bölgenin gün boyu bombardıman altında olduğunu belirten Anderson, İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'ye herhangi bir yardım alamadıklarını kaydetti.

Anderson, "Gazze Şeridi'ne hiç yakıt veya yardım girmedi ve bu, insani müdahale açısından felaket" ifadesini kullandı.

KARA SALDIRISININ GENİŞLEMESİNDEN ENDİŞE EDİLİYOR

İsrail ordusu, yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Refah bölgesine dün kara saldırısı başlatarak Gazze'nin Mısır'a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

Refah'ın doğusundaki kara saldırıları devam ederken İsrail ordusu sık sık bölgeye hava saldırıları düzenliyor.

İsrail'in Refah'a kara saldırısını genişletmesi halinde 1,5 milyon Filistinlinin sığınabileceği altyapının olduğu bir yer bulunmuyor.

Gazze Şeridi'nde Refah hariç yapılaşmanın olduğu yerlerin tamamı hava ve kara saldırıları nedeniyle harabeye dönmüş durumda.

Tel Aviv yönetimi, Refah'ın doğusundaki Filistinlilerden Akdeniz sahili boyunca uzanan Mevasi bölgesi ve kara saldırısında harabeye dönen Han Yunus ile Gazze'nin orta kesimlerindeki bazı yerlere göçmelerini istedi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Kalben yurt dışına çıkış yasağı talebiyle hakimliğe sevk edildi

SONRAKİ HABER

Şırnak’ta kitle örgütleri yaşanan sele ilişkin rapor hazırlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa