9 Mayıs 2024 17:20

Kadınlar için kaynakçılık kursuna başvurular devam ediyor

Kadıköy Belediyesinin Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu ve Gedik Eğitim Vakfı ile birlikte düzenlediği kadınlar için kaynakçılık meslek eğitim kurslarına başvurular devam ediyor. 20-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek kaynakçılık kursunu tamamlayan kadınlar, uluslararası geçerliliğe sahip sertifika almaya hak kazanacak.

Kadıköy Belediyesi, çalışma hayatında kadın istihdamını arttırmaya ve toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini ortadan kaldırmaya yönelik ürettiği projelere bir yenisini daha ekledi. Kadıköy Belediyesi, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu ve Gedik Eğitim Vakfı ile birlikte kadın kaynakçı yetiştirme kursları açmak için geçtiğimiz yıl bir protokole imza attı. 

EĞİTİMLER 20-31 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Gedik Eğitim Vakfı’nın Pendik’te bulunan merkezinde gerçekleştirilen kurslara kayıt olmak isteyen kadınlar, 20 Mayıs tarihine kadar Kadıköy Belediyesi’nin Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi’ne başvuru yapabilecek.

Kadın kaynakçılık meslek eğitim kurslarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi’nden Sosyolog Ece Çizel Girişken de ücretsiz verilen kaynakçılık kursuna İstanbul’un her ilçesinden ve her yaştan kadının başvuru yapabileceğini söyledi. Girişken, “Toplumsal cinsiyet rolleri, toplumda mesleki ayrışmalara da neden oluyor. Gerekli fırsatlar sunulduğunda herkesin her işi yapabileceğini söylüyoruz. Mesleklerin cinsiyeti yoktur, mesleklerin ustaları vardır. Bu projenin daha fazla kadına ulaşmasını bekliyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Türkiye’de ev sahipliği oranının sürekli azalmasına ve konut krizinin süreklileşmesine rağmen bir sosyal konut projesi hayata geçirilmiyor; fahiş kiralar nedeniyle halkın barınma sorunu derinleşiyor. Özelleştirilen Emlak Konut ise ‘yüksek gelir grubu’ için düşük faizli, ucuz kredili ‘yatırım fırsatı’ projesi yapıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen sendikacılık yaptığı için tutuklandı.

Evrensel'i Takip Et