11 Mayıs 2024 21:16

Emine Şenyaşar 100 gündür “Adalet Nöbeti”ni sürdürüyor

Emine Şenyaşar’ın Adalet Bakanlığı önündeki Adalet Nöbeti 100’üncü günüde devam etti

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar ile Adalet Nöbeti’ne bugünde devam etti. 

Urfa’daki nöbetini Ankara’ya taşıyan Şenyaşar’ın Adalet Bakanlığı önündeki eylemi 100’üncü gününe girdi. Şenyaşar’ı İstanbul’dan gelen Barış Anneleri ve DEM Parti Urfa Milletvekili Mithat Sancar ve Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, DEM Parti Ankara İl Örgütü ve Sosyalist Demokrasi Kolektifi (SOLDER) ziyaret etti. 

BİZ SADECE ADALET İSTİYORUZ”

Ziyarette konuşan Barış Annesi Fince Akman, “Gözlerinizi, kulaklarınızı kapatıyorsunuz, yüreğiniz taş bağlamış, çocuklarımızı haksız şekilde sebepsiz tutukladınız. Çocuklarımızdan haber alamıyoruz. Biz sadece adalet istiyoruz, çocuklarımızı istiyoruz” dedi.

Milletvekili Mithat Sancar da “Biricik annemiz Emine anne, buradaki duruşuyla ülkeye çok önemli mesajlar veriyor. 6 yıldır büyük bir haksızlığa, apaçık bir zulme karşı adalet arıyor. Yaraları iyileştirmenin yolu da yine adalettir. Bütün acı çeken anneleri bir araya gelmeye bir kez daha çağırıyoruz. Bu çığlığa kulak verelim ve hep birlikte bu gidişatı durduralım. Bu ses mutlaka sonuca ulaşacak, mutlaka adalet gelecektir” dedi. 

Öte yandan, 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimi sonrası oğlu tutuklanan Sevinç Çakır da Şenyaşar’dan etkilenerek Adalet Bakanlığı önünde başlattığı oturma eylemini 23’üncü gününde sürdürdü. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Emek ve Demokrasi Güçleri: 1 Mayıs iradesinin karşısında duramazsınız

SONRAKİ HABER

2024 yılı yaş çay alım fiyatı 19 TL oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa