12 Mayıs 2024 22:54

Neonaziler Paris’te mahkeme korumasında yürüdü

İşçi grevlerinden Filistin’le dayanışma eylemlerine kadar birçok protestonun polis şiddetine maruz kaldığı Fransa’da Neonazi gruplar Fransa’nın başkenti Paris’te mahkeme korumasında yürüyüş yaptı.

@smith51_a adlı kullanıcının X hesabından alınmıştır.

Paylaş

Fransa’da 9 Mayıs Komitesi (Comité du 9 Mai) isimli Neonazi grup üyesi birkaç yüz kişi başkent Paris’in 6. bölgesinde cumartesi günü iki saat boyunca gövde gösterisi yaptı.

Paris Emniyet Müdürü tarafından hafta başında yasaklanan yürüyüş, planlanan zamanından birkaç saat önce Paris İdare Mahkemesi tarafından yasağın askıya alınması üzerine gerçekleşti. Mahkeme polisin yasağının Neonazi grubun “gösteri yapma özgürlüğünün ciddi ve açıkça yasadışı bir ihlali” olduğuna hükmetti.

Yürüyüş, Sébastien Deyzieu isimli bir Neonazi’nin 7 Mayıs 1994 tarihinde, valilik tarafından yasaklanan bir gösteri sırasında polisten kaçarken çatıdan düşerek ölmesinin yıl dönemi gerekçesiyle yapıldı. Deyzieu antisemit bir grup olan Œuvre française’in bir üyesiydi. 9 Mayıs Komitesi ise Deyzieu’nün ölümünün ardından kurulmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Van Gölü sahilleri mikrobiyalit tarlasına döndü

SONRAKİ HABER

Çocuklar arasında şiddet artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa