13 Mayıs 2024 10:06

Hastanelerde "Onaylı Randevu" dönemi başladı

MHRS "Onaylı Randevu" dönemi bugünden itibaren başladı.

Fotoğraf: Can Bulut/Evrensel

Paylaş

Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) "Onaylı Randevu" dönemi bugünden itibaren başladı.

Hastalar öncelikle, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarından, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezinden randevu oluşturacak.

Yeni uygulamayla, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar hastaların randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini sisteme bildirmesi gerekecek. Onay işlemi de randevu alınan kanallar üzerinden yapılacak.

Üzerinde herhangi bir işlem yapılmayan randevular, bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumda kişi tekrar randevu alabilecek, herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak.

Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişilerin ise aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Fakat bu kişiler Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabilecek.

Uygulamadan 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf tutulacak, bu gruptaki hastalar, her zaman randevu alabilecek.

Bugünden itibaren, hastalara, hastanelere ve hekimlere zamanı verimli kullanma imkanı sunacak Onaylı Randevu Sistemi'nde, randevuların iptal edilmesinin ardından boş kalan kapasite, hizmet bekleyen hastalar için kullanılacak.

Boş kalan her randevuda, sistemden randevu alamayan ancak talep bırakmış hastalara ulaşılacak ve öncelik talepte bulunan hastalara verilecek.

"ÇÖZÜM OLACAĞINA KENDİLERİ BİLE İNANMIYOR"

SES MYK Üyesi Eylem Kaya Erdoğlu, soruna hekim göçü ve sağlıkta özelleştirme politikalarıyla kışkırtılmış sağlık talebinin neden olduğunu ifade ederek uygulamanın çözüm olmayacağını söylemişti.

Randevu krizinin en önemli nedenlerinden birinin hekim sayısının yetersizliği olduğuna dikkat çeken SES MYK Üyesi Eylem Kaya Erdoğlu, “Cumhurbaşkanımızın 'Giderlerse gitsinler' açıklamasından sonra hekimlerimiz gerçekten gitti. Lütfedermiş gibi açıklanan 10 dakikalık muayene süresi bazı branşlar için çok yetersiz. ‘Onaylı randevu’ hiçbir şekilde çözüm olmayacak. Teknik bir düzenlemeyle bu kriz çözülemez” demişti.

Sağlıkta dönüşüm ve özelleştirmelere bağlı olarak kışkırtılmış sağlık talebinin de koruyucu sağlık hizmetlerine yapılacak yatırımlarla azaltılması gerektiğini söyleyen Eroğlu, “Koruyucu sağlık hizmetlerini merkeze alan bir sağlık sisteminin inşa edilmesi lazım. Bakanlığın politikası bu şekilde olmalı ancak biliyorsunuz Sağlık Bakanı Koca aynı zamanda hastane patronu. Sağlıkta sermayeye akıtılacak çok büyük bir miktar var. ‘Sorunları çözüyoruz’ diye bir algı yaratıyorlar ancak buna kendileri bile inanmıyor” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Katlanarak büyüyor: 6,4 milyon tapu hacizli

SONRAKİ HABER

Hatay’da  yoğun yağış: Dereler taştı, depremzedelerin konteynerlerini su bastı, iki ilçede okullar tatil edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa