13 Mayıs 2024 18:02
/
Güncelleme: 23:02

CHP'li Tanal, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına dikkat çekti

Konya’nın Ereğli ilçesinde Urfa'dan gelerek tarım işçiliği yapan aileler açıkta bulunan elektrik kabloları sayaçlar ve seyyar trafo nedeniyle can güvenliği tehlikesi altında yaşıyor.

CHP'li Tanal, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına dikkat çekti

Fotoğraf: DHA

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Zengen Mahallesi’nde mevsimlik tarım işçiliği yapan Şanlıurfalı ailelerin çadır kurdukları bölgeyi ziyaret etti.

Sorunlarını dile getiren işçiler, çadırlara gelişigüzel çekilen ve açıkta bulunan elektrik kabloları, sayaçlar ve seyyar trafo nedeniyle can güvenliği açısından yaşadıkları tehlikeyi anlattı.

(ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

Antep’in de aralarında olduğu bölge illerinde ortalama işçi ücreti asgari ücretin altında, haftanın 7 günü, pazarları 12 saat çalışma, üretim baskısı! Devletin ve patronların yasaklar, kolluk gücü ve sendikacı tutuklamasıyla devam ettirmek istediği bu düzenin dayanılmaz hale geldiğini söyleyen Çelikaslan işçisi, tüm işçileri BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmeye çağırdı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et