14 Mayıs 2024 15:30

Türkiye ile Azerbaycan, Türkmenistan doğal gazının ulaştırılmasına ilişkin anlaşma imzaladı

Türkmenistan doğal gazının Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden Türkiye’ye ulaştırılması için anlaşma imzalandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkmenistan doğal gazının Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden Türkiye’ye ulaştırılması için anlaşma imzalandığını duyurdu.

Bayraktar, "Bu kış Nahçıvan'ın doğal gazı Türkiye üzerinden teslim edilecek. En kısa sürede bu hattı (Iğdır -Nahçıvan) devreye almayı planlıyoruz" dedi.

Bakan Bayraktar açıklamasında, "Bu anlaşmanın içerisinde 2030 yılına kadar Azerbaycan kaynaklarını doğal gazının, Hazar kaynaklarındaki doğal gazın Türkiye’ye ilave gaz hacimlerinin ulaşmasını, bir kısım doğal gazın Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşmasını öngörüyoruz. Bununla beraber yeni ve önemli bir husus, Türkmenistan doğal gazının Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden transit olarak Türkiye’ye ulaştırılması konusunda bir mutabakata varmış oluyoruz. Bizim Bakü-Tiflis-Erzurum, Bakü-Tiflis-Ceylan ve TANAP boru hatlarına yeni bir kardeş geliyor. 4. Boru hattımız Iğdır-Nahçivan boru hattı Nahçivan Özerk Cumhuriyeti’ne doğal gaz tedarikine ilişkin bir mutabakat saptı doğrultusunda hayata geçmişti. Geçtiğimiz eylül ayındaki törenle temeli atılmıştı. İnşallah bu kış Nahçıvan’ın doğal gazı Türkiye üzerinden teslim edilecek" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, "TANAP ve Güney Kafkasya’da kapasite artacak” diye konuştu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Bayhan’dan İçişleri Bakanlığı’na: GGM’de çalışanların koşullarından haberdar mısınız?

SONRAKİ HABER

Gezi Davası: 'Yeniden yargılama' talebini değerlendirecek mahkeme heyeti değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa